Comunitat RIS3CAT Media

La Comunitat RIS3CAT Media és una agrupació formada per 34 empreses i agents de les indústries culturals i creatives (ICC) que treballen per impulsar i potenciar un pla d’actuacions d’R+D+i, amb l’objectiu de contribuir a posicionar Catalunya com a referent internacional en el desenvolupament d’estratègies d’impuls de la innovació, basada en la intersecció de ciència, tecnologia, creativitat i societat.

La Comunitat, liderada per Eurecat, realitzarà 8 projectes d’innovació en el sector cultural i creatiu català durant el trienni 2020-2023. Entre aquests s’inclouen el projecte PICAE, ViVIM, MIRONINS, nanoMOOCs,  IDENTI@RT, ENGAGEMENT, EDvidence i ZINKCAT.

Com a resultat d’aquests projectes s’obtindran diferents impactes transversals pel sector com: la millora de l’eficiència i l’eficàcia en la producció i distribució de continguts culturals i creatius, el desenvolupament de nous formats, l’impuls en la recerca de noves metodologies de coneixement i interacció amb els usuaris, la millora de la competitivitat de les ICC i l’impuls de la creativitat com a factor d’innovació, reforçant el paper dels serveis creatius en l’economia i la societat en general.

El pla d’actuacions de la Comunitat RIS3CAT Media ha rebut un ajut de 6M€ per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, concedits per ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa.

Dades generals

Projecte

Comunitat RIS3CAT Media

Programa i convocatòria

La Comunitat RIS3CAT Media és una de les comunitats RIS3CAT acreditades per la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte ha estat cofinançat per ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de Catalunya.

Web del projecte

www.comunitatmedia.cat