ECOFIBRA dissenya i valida un material compòsit de matriu termoplàstica additivada i amb propietats mecàniques avançades a partir de fibra de cel·lulosa recuperada.

Durant el projecte també s’estudiaran opcions per a la valorització de la fibra de cel·lulosa per aplicar-la a nous productes i nous models de negoci d’economia circular, i es treballarà per a l’optimització del transport del paper reciclable des del contenidor fins al centre de gestió mitjançant el disseny d’un contenidor apilable fabricat amb el mateix material compòsit generat. Així mateix, ECOFIBRA desenvoluparà un sistema per mesurar la qualitat de la matèria primera per millorar la qualitat del material.

Els resultats del projecte s’aplicaran a l’empresa SAICA Natur, i això permetrà augmentar-ne la competitivitat i millorar-ne els resultats econòmics, alhora que es redueix l’ús dels recursos i els impactes ambientals associats.

El projecte, liderat per SAICA Natur, compta amb la participació de les unitats tecnològiques de Materials Compòsits, Nous Processos de Fabricació, Desenvolupament de Producte, Robòtica i Automatització i Sostenibilitat d’Eurecat.

Dades generals

Projecte

ECOFIBRA – Un model innovador i integral d’economia circular per la utilització de fibres recuperades de la fabricació de paper

Referència projecte

RTC-2017-6768-5

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

FEDER