Project Description

GLASCENT EURECAT

Producció de pols de vidre metàl·lic mitjançant el desenvolupament d’una nova tecnologia d’atomització centrífuga.

El projecte GLASCENT té com a objectiu el desenvolupament d’una nova tècnica de fabricació de pols de vidres metàl·lics, uns metalls formats per una microestructura amorfa i que s’aconsegueixen a partir de l’ús de tècniques de refredament ràpid.

Aquests materials avançats tenen un gran interès en molts camps de l’enginyeria per a la seva combinació de propietats i característiques com una elevada duresa, un alt límit elàstic i una elevada tenacitat a la fractura o resistència a la corrosió.

La Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics d’Eurecat participa en el projecte GLASCENT, desenvolupant un nou dispositiu específicament dissenyat per a la fabricació de pols de vidre metàl·lic, mitjançant la tecnologia d’atomització centrífuga, així com en la seva posada a punt i la posterior validació.

GLASCENT és un projecte cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER) dins la convocatòria d’Indústria del Coneixement per a l’any 2019 (Modalitat A. Llavor).

Dades generals

Projecte

GLASCENT – Producció de pols de vidre metàl·lic mitjançant tecnologia d’atomització centrífuga.

Referència del projecte

2019 LLAV 00075

Programa i convocatòria

Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i compta amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El projecte s’emmarca en la convocatòria d’Indústria del Coneixement per a l’any 2019 (Modalitat A.Llavor) i ha rebut una ajuda de 100.000€.