Desenvolupament d’etiquetes intel·ligents mitjançant tecnologia contactless.

El projecte SmartLabels és una iniciativa interclúster i transautonòmica amb l’objectiu de desenvolupar etiquetes intel·ligents mitjançant tecnologia sense contacte, per oferir millores en funcionalitats al sector del packaging com la traçabilitat del producte o sistemes de control de la falsificació.

Amb aquest propòsit, s’han desenvolupat antenes NFC mitjançant electrònica impresa tenint en compte la geometria dels envasos. També s’ha dissenyat i implementat una aplicació per llegir aquestes antenes i verificar l’autenticitat dels productes.

Eurecat participa al projecte a través de la seva Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats, que s’ha encarregat del disseny, la impressió i la hidridació de les antenes sobre substrats flexibles.

La resta del consorci està format per dos clústers nacionals (el Clúster del Packaging i el Clúster Alimentari de Galícia) i 3 pimes (IPE Indústria Gràfica; la Cooperativa Vitivinícola Arousana SCG –Paco&Lola– i el Celler Matarromera).

Pots veure un vídeo explicatiu del projecte aquí:

Dades generals

Projecte

SmartLabels – Utilització de noves tecnologies d’impresió per a la fabricació d’etiquetes intel·ligents

Referència del projecte

AEI-010500-2020-177

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través del programa de recolzament a les Agrupacions Empresarials Innovadores AEI a la convocatòria de 2020