ViVIM EURECAT

Creació d’un innovador sistema de producció i consum audiovisual centrat en una nova forma de narració audiovisual basada en vídeo omnidireccional.

El projecte ViVIM desenvolupa un nou format audiovisual basat en vídeo omnidireccional que ofereix als usuaris finals una experiència audiovisual coherent en dispositius de realitat virtual, tauletes i televisors tradicional. ViVIM inclou eines de producció per a pantalles immersives, suport per a càmeres omnidireccionals i l’accés al contingut de forma sincronitzada, tant emprant dispositius de realitat virtual (head mounted displays, HMDs), com tauletes i televisió convencional.

La viabilitat d’aquest model es planteja mitjançant 2 demostradors, un enfocat a la producció en diferit i un segon, adreçat a la producció en directe, que se centren en demostrar els objectius específics del projecte:

  • Creació d’un nou llenguatge cinematogràfic que tingui en compte les especificitats de les pantalles immersives i les conciliï amb les tècniques audiovisuals més tradicionals
  • L’ampliació del procés de producció per crear contingut omnidireccional per un entorn multi-plataforma (tauletes, HMDs i televisió)
  • La maximització de la qualitat de l’experiència d’usuari final en tots els dispositius, dins les limitacions tècniques dels productes i de les instal·lacions existents, així com l’experiència de l’usuari professional en el procés de creació i producció.
  • La potenciació de l’impacte del projecte dins l’ecosistema dels creadors, distribuïdors i consumidors de contingut.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat de Tecnologies Audiovisuals que s’encarrega de desenvolupar mètodes innovadors per l’estimació de profunditat en temps real d’imatges 360º omnidireccionals per a la creació d’eines automàtiques intel·ligents de producció i post-producció del contingut audiovisual.

El consorci està format per i2Cat, que coordina el projecte, el Centre de Visió per Computador (CVC), la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Vysion i Eurecat.

Dades generals

Projecte

ViVIM – Visió per computador per Video Immersiu Multi-plataforma

Referència del projecte 

COMRDI18-1-0008

Programa i convocatòria

Projecte finançat per l’acreditació de Comunitat RIS3CAT i la selecció de projectes col·laboratius de recerca, desenvolupament i innovació, emmarcats en els àmbits sectorials de la RIS3CAT de les Indústries del Disseny o les Indústries Culturals i basades en l’experiència. Aquest projecte ha estat cofinançat per ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de Catalunya. (Resolució EMC/1689/2018).