Eurecat crea una tecnologia de postproducció flexible per millorar la competitivitat de les petites productores

Barcelona, 14 de desembre de 2016.- Investigadors del centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) han desenvolupat una tecnologia de postproducció audiovisual que simplifica la generació d’efectes especials, mitjançant una tecnologia flexible que permet separar objectes del seu fons de manera senzilla i detallada i automatitzar processos que fins ara requerien d’una gran quantitat de treball manual.

La tecnologia AutoPost permetrà automatitzar processos de creació d’efectes especials que fins ara es feien manualment

La tecnologia ha estat integrada en el producte AutoPost Plugin Suite, que consisteix en una sèrie de plugins que es poden integrar fàcilment amb les plataformes de producció actuals per fer-les més eficients. L’AutoPost Plugin Suite disposa d’una interfície d’usuari visual per complementar fàcilment els processos de producció existents al mercat i millorar, així, l’eficiència i flexibilitat de les productores mitjanes i petites.

Aquesta tecnologia té aplicacions diverses en el camp dels efectes visuals, com ara la l’extensió i la substitució del fons en escenes, la composició i l’extracció d’objectes en fons arbitraris i la selecció d’objectes per a l’ajustament del color i de l’acabat.

L’AutoPost Plugin Suite permet separar objectes del fons sense la necessitat d’un croma, entre d’altres innovacions

A diferència de les solucions actuals, la tecnologia d’AutoPost desenvolupada per Eurecat “permet separar objectes del seu fons en imatges que no s’hagin pres sobre un croma de color verd, requisit indispensable en la majoria de solucions actuals”, remarca Monica Caballero, coordinadora del projecte. A banda, la tecnología “és capaç de treballar sense un coneixement previ de la geometria dels objectes, cosa que li aporta una major flexibilitat”, afegeix Caballero.

Els dissenyadors de l’AutoPost Plugin Suite també han dotat l’eina d’una funcionalitat innovadora que permetrà millorar el resultat obtingut amb feedback directe dels usuaris durant l’edició. “El software millorarà de forma interactiva el resultat quan l’usuari toqui una àrea errònia del dibuix, cosa que el farà encara més eficaç a la llarga”, explica la investigadora.

El projecte, liderat per Eurecat, ha desenvolupat la tecnologia en col·laboració amb empreses del sector audiovisual

El projecte AutoPost, liderat per Eurecat, ha treballat amb altres centres de recerca europeus i empreses del sector per desenvolupar el nou producte. El consorci ha estat format pel centre tecnològic alemany Fraunhofer HHI, els també alemanys Imcumbe Labs i Moto i l’empresa audiovisual belga Digital Graphics.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org