El Roy Wolfe Award 2021, que concedeix anualment el Grup especialitzat en Recreació, Turisme i Esport de l’Associació Americana de Geògrafs, s’ha atorgat a Salvador Anton Clavé, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat Rovira i Virgili i en l’actualitat director del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat, amb seu a Vila-seca, per les seves destacades contribucions acadèmiques en el camp de la geografia del turisme. Fins el 2019, Salvador Anton Clavé va ser el director científic de la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, ara integrat dins Eurecat. El Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat té com a objectius promoure la innovació i la sostenibilitat en turisme a través del desenvolupament de sistemes de dades, les tecnologies digitals i la intel·ligència de mercat.

L’objectiu de l’activitat acadèmica de Salvador Anton Clavé és l’anàlisi de les dinàmiques de canvi en les destinacions turístiques, els processos d’urbanització turística, la globalització de l’oci i el desenvolupament de parcs temàtics, el paper del turisme en el desenvolupament local i regional, el comportament espacial dels turistes i l’impacte de les noves tecnologies sobre el turisme i les destinacions. Ha publicat en editorials acadèmiques de referència especialitzades a nivell internacional (Routledge, Ashgate, Emerald, Springer, CABI) i en revistes científiques de primer nivell com, entre d’altres, Annals of Tourism Research, Journal of Sustainable Tourism, Tourism Geographies, Journal of Destination Marketing and Management, Land Use Policy, Tourism Management Perspectives, European Urban and Regional Studies Tourism Economics.

Entre els seus llibres més coneguts destaquen The Global Theme Park Industry (CABI, 2007); Análisis Territorial del Turismo y Planificación de Destinos Turísticos (Tirant lo Blanch, 2011, amb JF. Vera, F. López i M. Marchena), Geographies of Tourism: European Research Perspectives (Emerald, 2013, coeditat amb J. Wilson) i Tourism Destination Evolution (Routledge, 2017, coeditat amb P. Brouder, A. Gill i D. Ioannides).

A la Universitat Rovira i Virgili exerceix com a investigador principal del grup de recerca consolidat en Anàlisi Territorial i Estudis Turístics, i ha estat director i degà de l’actual Facultat de Turisme i Geografia de la URV entre 2002 i 2014 i coordinador del programa de Doctorat de Turisme i Oci fins l’any 2020. Ha estat acadèmic visitant a l’International Institute of Tourism Studies de la George Washington University (Estats Units d’Amèrica) durant el curs 2015-16 i ha fet estades de recerca a les Universitats d’Exeter i Nottingham (Anglaterra) i George Washington University i Rutgers, The State University of New Jersey (Estats Units d’Amèrica), entre altres.

El premi Roy Wolfe, que s’atorga anualment des de 1988, porta el nom d’un dels investigadors pioners en l’àmbit de la geografia del turisme.