Reimagine Textile, el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil impulsat per l’Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i el centre tecnològic Eurecat, posa a disposició d’emprenedors, startups i empreses del sector tèxtil unes noves instal·lacions d’incubació i un Laboratori de Fabricació i Prototipatge Tèxtil (FabLAB), per a la generació de noves empreses i test de nous models de negoci i prototipatge de productes innovadors.

Aquestes noves instal·lacions configuren un ecosistema d’innovació que proporciona l’entorn tecnològic, el coneixement, els contactes i oportunitats de finançament per facilitar el desplegament de noves oportunitats, tant per joves empreses com per empreses consolidades obertes a la innovació i a la sostenibilitat.

La incubadora Reimagine Textile ofereix sis palanques de creixement: instal·lacions “plug & play” equipades amb les tecnologies necessàries per a les joves empreses del sector; mentoring especialitzat; formació en factors claus per al sector en el segle XXI com la transformació digital i verda del sector; networking i connexions en l’ecosistema d’innovació tèxtil tant a nivell nacional com internacional; presència en els mitjans de comunicació rellevants en el seu sector, i accés a oportunitats de finançament per al seu creixement.

El FabLAB Reimagine Textile d’experimentació i prototipatge s’ubica a la planta baixa de la seu d’Eurecat Mataró, connectada amb la incubadora Reimagine Textile, la Universitat i el centre tecnològic Eurecat, una conjunció que fa d’aquest espai una oportunitat per als seus usuaris de trobar el millor assessorament tecnològic expert i oportunitats per desenvolupar idees de negoci.

L’espai FabLAB ofereix als usuaris una àrea de tall i confecció perfectament equipada, eines de fabricació digital com sublimació, tall làser, brodadora i impressió 3D i una aula de projecció amb capacitat per a dotze persones. A més d’equipament professional i personal expert, el FabLAB també proporciona la possibilitat de trobar catàlegs de materials innovadors i sostenibles i contacte amb proveïdors de confiança, gràcies a la col·laboració de partners de referència com COATS.

El servei està finançat en la seva totalitat pel projecte PECT fins a desembre de 2021. Les persones interessades a conèixer l’espai i el tipus de servei que s’ofereix poden sol·licitar una sessió informativa a través de la web de reserves: https://reimaginetextile.simplybook.it/v2/#book.

Actualment la incubadora Reimagine Textile acull a 15 startups en el programa d’alt rendiment i 11 en el programa d’incubació: Zer Era, Heggy Bags, The Running Republic, Evix, Mimosa, Julia G.Escribà, Leser Yoga, Melic, Virtual Showroom, Laxa Ibèrca, Neon, Redpanty, Brauvoir, Pro- Stetic, Owl, infinit Denim, Infinite Athletic, Newex, Hemp & Love, Mambo Hungle, Nia Organics, Uma Intimates, Mushi, Mumu Knit, New Elephant i Helmet Workwear.

Testimonis de les nostres startups:

“Pertànyer a Reimagine Textile ens permet créixer i estar en constant moviment”

Paolo Quagliotti, fundador i CEO de The Running Republic

“Reimagine Textile ens està ajudant a ser part del procés de canvi del món de la moda”

Ane Castro i Núria Costa, sòcies fundadores de Zer Era.

“De la mà de Reimagine Textile vam assistir a varies fires d’emprenedoria molt importants, i ens han posat en contacte amb diversos partners per cercar col·laboracions i finançament”

Marc Millet, Nil Oleaga i Lucas Llobet, socis fundadors de Evix Safety

Sobre Reimagine Textile

Reimagine Textile és el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil impulsat per l’Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i el centre tecnològic Eurecat, en el marc el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró Maresme.

El PECT compta la participació de l’Ajuntament de Calella, el cofinançament del PO FEDER de Catalunya 2014-2020 i de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme, de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA) i els ajuntaments d’Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premia de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt.

Liderat per la fundació TecnoCampus i pel centre tecnològic Eurecat, Reimagine Textile és des de 2018 una aposta estratègica amb l’objectiu de fer créixer i reinventar el sector tèxtil de Catalunya en clau innovació, tecnologia i sostenibilitat. Un repte conjunt amb l’ambició de ser referent no només a Catalunya, sinó a tot a Europa i el món des de Mataró, icona històrica del tèxtil.