El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) presenta a MetalMadrid, un robot dotat amb visió artificial que permet la impressió, mitjançant tinta conductora, de circuits electrònics i sensors sobre substrats rígids i semi-flexibles com el metall i els compòsits.

La innovació d’Eurecat “permet la realització de trajectòries tridimensionals en peces amb qualsevol geometria”, explica la directora de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, Pepa Sedó, que destaca que el sistema de visió artificial que incorpora el robot fa possible “una correcció de la trajectòria durant la impressió, en temps real”.

Mitjançant la tècnica 3D printed electronics on el mètode d’impressió d’elements conductors més utilitzat és l’spray coating, el robot fa possible la impressió d’electrònica sobre superfícies tridimensionals i permet assolir peces funcionals, un fet fins al moment poc habitual per la dificultat i les diferències que presenten les superfícies 2D i 3D entre elles.

El centre tecnològic mostra així a MetalMadrid “les possibilitats que la nova robòtica ofereix per a la millora de la productivitat en els processos de fabricació, des de la robòtica industrial amb la col·laboració entre treballadors i robots fins a l’automatització i la mecatrònica”, afegeix Sedó.

La directora de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat impartirà la conferència “Visió i Robòtica en la i4.0”, avui, dijous 28, en el marc del Robotic Engineering Forum, que tindrà lloc a la Sala Advanced Engineering de 15.30 h a 18 h.

Veniu a visitar-nos al nostre estand a MetalMadrid: Pavelló 5 · estand 5B20