El Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) Europe i el centre tecnològic Eurecat col·laboraran amb l’objectiu d’incrementar la innovació tecnològica en les petites, mitjanes i grans empreses a Catalunya i a Victòria (Austràlia), així com per intensificar les relacions amb els centres de recerca universitaris com a proveïdors de recerca bàsica i la transferència de coneixement a les empreses en forma de recerca aplicada.

En concret, l’acord, que ha estat subscrit avui pel vicerector de Global d’RMIT, el professor Peter Coloe, i pel president d’Eurecat, Xavier Torra, abasta la cooperació entre les dues entitats en projectes europeus, scouting tecnològic, programes de formació conjunts, esdeveniments singulars, col·laboració amb empreses i mobilitat de doctorands.

La signatura del conveni de col·laboració ha tingut lloc en format online i ha comptat amb l’ambaixadora d’Austràlia a Espanya, Sophia McIntyre; el conseller delegat de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ), Joan Romero; el director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Joan Gómez Pallarès, i el vicepresident i director general d’HP 3D Printing Business, Ramon Pastor, com a convidats.

Per fomentar la col·laboració entre ambdues entitats, RMIT Europe s’ubicarà a les instal·lacions d’Eurecat a Barcelona, ​​situades al complex Cornerstone, al districte d’innovació 22@, al Poblenou.

En paraules del vicerector de Global d’RMIT i vicepresident d’RMIT, el professor Peter Coloe, “l’esperit de Catalunya com a regió a l’avantguarda industrial d’Espanya, amb una gran tradició d’investigació científica aplicada, encaixa profundament amb RMIT”.

“Sabem que les associacions i la col·laboració són la base per al progrés i l’impacte i estem orgullosos d’avançar en això amb el nostre nou soci, Eurecat”. En aquest sentit, “l’associació entre RMIT i Eurecat reuneix dues organitzacions amb la missió de fer una contribució econòmica i social positiva a les persones, comunitats i països on operen”, destaca.

D’acord amb la directora executiva d’RMIT Europe, Marta Fernández, l’aliança amb Eurecat contribueix a la consolidació de la presència d’RMIT a Barcelona, ​​així com a la mentalitat global de la Universitat. “Col·laborar amb el principal centre tecnològic de Catalunya demostra el compromís d’RMIT amb la ciutat i la seva presència a Europa com una universitat global de tecnologia, disseny i empresa”.

“A l’estar més a prop de socis i organitzacions afins com Eurecat, podem ampliar encara més les oportunitats disponibles per als estudiants i investigadors d’RMIT a Europa”. Al seu torn, RMIT “serveix com a porta d’entrada per als nostres socis a Europa a Austràlia i Àsia mitjançant la nostra presència consolidada en aquestes regions”, afegeix Marta Fernández.

La col·laboració amb un “soci internacional de referència com el Royal Melbourne Institute of Technology posa en relleu l’aposta d’Eurecat per traçar estratègies globals d’innovació que ajudin les empreses a afrontar els reptes presents i futurs”, subratlla el president d’Eurecat, Xavier Torra.

Per al director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, “les possibilitats que obre l’acord entre Eurecat i el Royal Melbourne Institute of Technology acrediten la importància de la suma de capacitats i coneixements des d’una perspectiva holística, per tal d’incrementar el potencial del teixit econòmic i empresarial i avançar en el progrés social”.

Lightweight, Intel·ligència Artificial industrial, dispositius mèdics, energia i tecnologies d’aigües són les principals àrees d’actuació

L’aliança entre RMIT i Eurecat donarà prioritat a àrees com lightweighting materials, Intel·ligència Artificial industrial, dispositius mèdics, energia i tecnologies d’aigües, dins d’accions que englobaran l’àmbit de la recerca aplicada i la formació d’estudiants de doctorat, a partir d’un enfocament d’orientació i compromís amb la indústria.

La col·laboració entre RMIT i els investigadors d’Eurecat ja està en marxa amb un fòrum mundial d’investigació i indústria sobre IA industrial previst per a juny d’aquest any.