Jornada

Composites: una alternativa real per al sector de l’automoció

Els materials composts tenen un gran potencial en el sector transport en general, però fin avui s’han vist limitats per la seva baixa cadència productica i el tipus de procés de fabricació, en molts casos molt artesà, la qual cosa es traduïa també, en un alt cost i limitava la seva aplicació.

No obstant això, actualmetn hi ha noves tecnologies per escurçar el temps de cicle (RTM) i a més en els útlims anys hi ha hagut un creixement exponencial dels composites de matriu polimèrica i s’espera doblar la seva aplicació pel 2020, doncs la seva lleugeresa i resistència ofereix un gran interès en el sector automoció.

Addicionalment, la propera entrada en vigor d’una nova normativa europea en el sector l’any 2020, que estableix que en aquesta data les emissions de cada vehicle no hauran de superar els 95 grams de diòxid de carboni “és també un factor que reverteix en les bones perspectives per a l’aplicació de materials composts en l’automòbil”.

Qui som?

Eurecat és el Centre Tecnològic de referencia a Catalunya que neix sota una mateixa marca i amb una estratègia comuna: ajudar les empreses catalanes a esdevenir més competitives, posicionant-se com a partner estratègic pel que fa a la implementació d’avenços disruptius en el sí de les seves organitzacions.

Els àmbits de coneixement i expertesa d’Eurecat permeten atendre les necessitats del teixit empresarial des d’una vessant més transversal i integradora. En aquesta línia, es presentaran les capacitats d’Eurecat a les empreses, puguin anticipar-se al mercat i augmentar la competitivitat, mitjançant productes, processos i serveis innovadors i d’alt valor tecnològic.

Informació de la jornada

Dia: 28 de novembre del 2016

Horari: 09:00h a 12:00h

Lloc: Eurecat Cerdanyola

Av. Universitat Autònoma, 23 – 08290 ,Cerdanyola del Vallès

Contacte:

Eurecat Events – events@eurecat.org | Tel: 932 381 400

Localització: