Aquesta jornada pretén donar una visió de les tecnologies i solucions de robòtica avançada i robòtica col·laborativa per a la indústria. A més es presentarà YUMI©, el primer robot industrial de doble braç, col·laboratiu, eficient i segur.

Capcalera2

Un dels principis bàsics de la Indústria 4.0 és la connexió entre màquines, eines, sistemes i fins i tot peces en fabricació, per tal de maximitzar l’eficiència i poder donar una resposta ràpida i flexible que en última instància, relacioni els mitjans de producció amb les demandes del client. En aquest sentit, la robòtica avançada juga un paper clau en aquesta quarta revolució industrial.

La indústria demana solucions avançades per automatitzar tasques diverses en diferents entorns i sistemes que s’integrin fàcilment i siguin senzills d’utilitzar. Hi ha una clara tendència a l’automatització, ja no des de la visió que el robot i la màquina treballin conjuntament sinó de l’automatització a nivell de fàbrica i control de tots els mitjans productius.

La robòtica col·laborativa forma part d’aquestes solucions. Aquests robots tenen la capacitat de treballar colze a colze amb humans i fins i tot col·laborant entre ells. Això és possible gràcies al fet que mitjançant una sensorització avançada, tenen consciència del seu entorn, essent capaços de detectar la presència humana i d’interactuar amb ells amb seguretat.

A qui s’adreça:

A empreses de l’àmbit industrial amb voluntat d’innovar i conèixer quines tecnologies i solucions en robòtica avançada i col·laborativa proposa la Indústria 4.0

Informació de la jornada

Dia: 14 de juliol del 2016

Horari: 09:30h a 12:30h

Lloc: Ajuntament de Riudellots de la Selva

Sala d’actes

Contacte:

Eurecat Events – events@eurecat.org | Tel: 932 381 400

Localització:

YuMi_Programa_bo

 Ponents:

EURECAT PEPA SEDO

Directora de la Unitat de Robòtica i Automatització a Eurecat

És enginyera superior de telecomunicacions per la UPC, i té un màster en direcció de Telecomunicacions per la UPF.  És va incorporar a Eurecat al 2010 on actualment és la responsable de la Unitat de Robòtica i Automatització. Te mes de 20 anys d’experiència en I+D i transferència de tecnologia adquirida en diferents entitats (publiques i privades de diferents mides).

Descripció de la Ponència: Tecnologies i solucions en l’automatització de processos

En la seva ponència ens explicarà el canvi de paradigma i les noves possibilitats que estan aportant la introducció de certes tecnologies en la indústria, començant per la robòtica però també altres com el Big Data, que seran cabdals en la quarta revolució industrial.

jribatallada200pxLARGE03

Responsable de Negoci de Noves Aplicacions a ABB Robotics.

És Enginyer industrial, amb experiència de quasi 20 anys en Projectes de Innovació Tecnològica de Béns d’Equip, en diferents etapes professionals tant en petites i mitjanes empreses, com Centres Tecnològics, o Multinacionals.

Descripció de la Ponència: La robòtica col·laborativa: un element transformador de la indústria

ABB presenta a YuMi© Lab Barcelona. Creem futur col·laborant junts.

ABB, grup capdavanter en tecnologies elèctriques i d’automatització, posa a l’abast de totes les empreses el primer laboratori de robòtica col·laborativa, el YuMi© Lab Barcelona.

YuMi© Lab Barcelona és la primera iniciativa a l’entorn de la Indústria 4.0 per poder emfatitzar i col·laborar amb les empreses en els seus estudis de viabilitat per a la implantació de la robòtica col·laborativa en els seus processos productius, on els propers anys, els denominats COBOT, seran un referent en les estratègies de desenvolupament en automatització dins del teixit industrial.

Iniciativa pionera i amb gran acceptació al mercat des de la seva presentació, i que sorgeix arran del llançament de YuMi©, el primer robot industrial de doble braç veritablement col·laboratiu i intrínsecament segur.

patriciaarcos200pxLARGE03

Directora del Centre d’Excel·lència per a la Innovació a la pime a Eurecat. Diplomada en Estudis Empresarials per la Universitat de Saragossa i en Recursos Humans per l’Université Paul Sabatier. Amb una experiència de més de 20 anys en el sector textil, la seva carrera professional l’ha portat a treballar també a altres països com França i Anglaterra.

Dedicada al Comerç Exterior tant en desenvolupament de mercats d’exportació com a les compres d’importació, havent treballat tant la vessant més industrial del tèxtil a INDUSTRIAS MURTRA S.A. com en Moda i Retail a WEDONTKILLANIMALS S.L.

+PIME

Centre d’Excel·lència per a la Innovació a la Pime, es una iniciativa conjunta d’Eurecat, AMEC, PIMEC i AEIC (Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya) per apropar la innovació a la pime catalana i ajudar-la a desenvolupar processos d’innovació que la facin més competitiva, generadora d’ocupació de qualitat i creadora de riquesa per el conjunt de la societat. Amb “Més PIME” volem potenciar la cultura de la innovació, dotant les empreses de metodologia i recursos per fer de la innovació un procés permanent dintre de l’empresa.

Entitats col·laboradores

07Girona_200x112px 06Enginyers_200x112px 05PIMEC_200x112px

04AMEC_200x112px 03AEG_200x112px 02FOEC_200x112px 01CambracomercGirona_200x112px