SEMINARI ONLINE
18 SETEMBRE 2020 (09:45h a 11h)

Productes saludables, segurs i sostenibles: nous serveis innovadors
per a la indústria agroalimentària i de la salut

ORGANITZEN

DESCRIPCIÓ

En aquest seminari online coneixerem les principals eines i serveis per a les empreses, resultants de la recerca implementada pel centre tecnològic Eurecat dins del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Nutrisalt.

L’aplicació de l’economia circular a la indústria agroalimentària i en l’àmbit de la salut ofereix diversos beneficis, entre els quals minimitzar els impactes de l’activitat productiva en el medi ambient. Mitjançant una millor redistribució i ús dels seus subproductes s’aconsegueix un augment de la valorització dels residus generats, i per tant un potencial rendiment econòmic dels mateixos. Aquestes noves matèries primeres poden esdevenir font de nous ingredients bioactius amb propietats beneficioses per la salut.

Per donar resposta a la necessitat d’innovació i d’estratègies de creixement sostenible de les indústries agroalimentària i de la salut, així com
a la creixent demanda social de productes alimentaris saludables, segurs i respectuosos amb l’entorn, Eurecat aporta la seva experiència en biotecnologia, salut i nutrició per al desenvolupament del teixit empresarial territorial en el projecte PECT Nutrisalt.

El PECT de Reus i el Camp de Tarragona per a una alimentació innovadora, segura, saludable i sostenible per al benestar de la població i l’impuls del territoriNutrisalt és cofinançat pels fons europeus FEDER i està alineat amb els objectius de la RIS3CAT i del Programa operatiu (PO) FEDER de Catalunya 2014-2020 per potenciar la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació en el territori.

Més informació sobre el PECT Nutrisalt: nutrisalt.reus.cat


A QUI VA DIRIGIT?

A empreses i professionals dels àmbits de la innovació, la seguretat, la sostenibilitat i el medi ambient del sector agroalimentari, de la salut, veterinari i farmacèutic.

PROGRAMA

Presenta i modera
Francesc Puiggròs, Director Científic de l’àrea de Biotecnologia, Eurecat

09:45h

Benvinguda
Antoni Caimari, Director de l’àrea de Biotecnologia, Eurecat
Òscar Subirats, Regidor de Salut i Ciutadania, Ajuntament de Reus

09:55h

Models per la valorització de productes de proximitat  del Camp de Tarragona
Joan Teichenné i Matteo Pusceddu, investigadors de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut, Eurecat

10:15h

Plataforma d’ecotoxicitat per a la detecció de l’impacte ambiental de contaminants aquàtics i terrestres
Juan Maria Alcaide, investigador de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut, Eurecat 

10:30h

Seguretat Alimentària: com detectem el frau?
Nerea Abasolo
, investigadora de la Unitat Tecnològica de Ciències Òmiques, Eurecat

10:45h

Torn de preguntes

11:00h

Fi de la jornada