Sessió Plastrònica | Usos i aplicacions per a la Indústria

Dia: dijous, 27 de febrer de 2020
Horari: de 09.00h a 12.00h

Lloc: Eurecat – Cerdanyola
(Av. Universitat Autònoma, 23
08290 Cerdanyola del Vallès) 

En aquesta sessió coneixerem la nova planta pilot de Plastrònica d’Eurecat, la primera d’aquestes característiques a Europa. La plastrònica, també coneguda com a In Mold Electronics (IME), és una tecnologia emergent que uneix l’electrònica i els materials plàstics i que té com a objectiu l’obtenció de productes d’alt valor afegit dotant-los de funcions o prestacions avançades, fabricats a gran escala.
La Plastrònica representa una revolució per als sectors automoció, aeronàutica, packaging, electrònica de consum, mèdic o esportiu.

T’interessa si ets:

  • Una PIME, gran empresa o entitat tecnològica vinculada a la sensòrica, la domòtica, la fabricació de components plàstics, etc. que treballi o vulgui treballar per aportar noves funcionalitats al seu producte.

  • Una PIME industrial amb un repte relacionat amb aquestes tecnologies que vulgui implementar una solució innovadora a l’empresa.

  • Una gran empresa, associació o un altre tipus d’entitat amb necessitat d’un producte amb major valor afegit, que incorpori noves funcions i serveis més complexos: smart; que connectin entre ells per compartir informació a temps real; amb multitecnologia, que integrin electrònica; que incorporin materials avançats, amb dissenys atractius i funcionals.


PROGRAMA

09.00h 

Recepció dels assistents

09.15h 

Benvinguda i presentació de la sessió

09.30h 

Ponència: ‘Afegint intel·ligència i funcions als components plàstics’
Dr. Paul Lacharmoise,
director de la unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats a Eurecat

10.00h 

Ponència: ‘Funcionalització de superfícies mitjançant la sobre-injecció de circuits impresos’
Dr. Enric Fontdecaba, director de la unitat de Materials Polimèrics i Processos a Eurecat

10.30h 

‘Reptes: desafiaments i oportunitats de la IoT’

11.00h 

Visita de la planta de Plastrònica d’Eurecat

12.00h 

Conclusions i fi de la sessió

PONENTS

ENRIC FONTDECABA, director de la unitat de Materials Polimèrics i Processos a Eurecat

És Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya i també Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya. La seva formació es completa amb un Doctorat en Arquitectura de Computadors per la Universitat Politècnica de Catalunya.
Durant 20 anys ha estat vinculat a la indústria de l’òptica, 10 anys en recerca i innovació i 10 anys en la direcció d’operacions. Des de fa tres anys dirigeix la unitat de Materials Termoplàstics d’Eurecat.

PAUL LACHARMOISE, director de la unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats a Eurecat

Doctor en Física per l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona.
Va investigar semiconductors orgànics al camp de l’espectroscòpia de molècula única i fotoluminiscència de camp similar de nanocristalls orgànics.
Posteriorment, es va decantar per la investigació aplicada en el camp de l’electrònica impresa, especialment en els dispositius fotovoltaics i optoelectrònics orgànics.
És coautor de 20 articles revisats en revistes científiques i ha participat en diversos projectes de recerca en electrònica impresa tant a nivell europeu com espanyol.
Actualment dirigeix la unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats al Centre Tecnològic Eurecat.

ON: