“Com desenvolupar accions orientades a la gestió de fluxos per una millora de l’experiència turística?”
Taller presencial: 17 i 29 de novembre 2021

En el Taller de Turisme facilitarem pautes per al desplegament de mesures orientades a la gestió de fluxos, especialment en períodes d’elevada freqüentació, dels nostres espais i recursos turístics, així com per actuar en la mobilitat turística. Orientarem i donarem indicacions per al desenvolupament de mesures i estratègies que ens permetin una millor gestió de la destinació quant a la distribució dels moviments turístics que entronqui amb una visió sostenible. També coneixerem exemples que s’estan adoptant actualment en la regulació dels fluxos turístics a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Aquest taller està organitzat pel Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del departament d’Innovació Turística d’Eurecat amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Places limitades. Imprescindible inscripció prèvia.
La participació al taller permet obtenir un certificat d’assistència lliurat pel Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat.

SESSIÓ A COSTA DAURADA

Dia: 17 de novembre de 2021

Horari: de 10 a 13:15 hores

Lloc: Aula 1.5 de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (C/Joanot Martorell, 15 – Vila-seca)

SESSIÓ A TERRES DE L’EBRE

Dia: 29 de novembre de 2021

Horari: de 10 a 13:15 hores

Lloc: Aula 207 del Campus Terres de l’Ebre de la URV (Av. Remolins, 13-15 – Tortosa)

CONTINGUT 

  • Caracteritzar les destinacions turístiques des de la perspectiva dels fluxos de visitants.
  • Estratègies per avaluar la capacitat d’acollida d’un espai o recurs turístic.
  • Cap a uns fluxos de visitants més sostenibles: com incidir en una millor experiència del visitant minimitzant l’impacte socioambiental sobre l’entorn que es visita.
  • Exemples pràctics per a la gestió de la mobilitat i els fluxos de visitants en espais naturals de litoral i en espais naturals d’interior.

DOCENT

Xavier Cazorla, Ambientòleg, assessor en ecoturisme i turisme sostenible

Emprenedor i fundador de l’empresa ELEMENTS, Muntanyes d’idees, especialitzada en planificació estratègica d’empreses i destinacions en ecoturisme.

Secretari tècnic de la Taula d’Ecoturisme a Catalunya (Generalitat de Catalunya), va dirigir l’elaboració del Pla NaturCAT2020, “Pla de foment del Turisme de Natura als Espais Naturals Protegits de Catalunya”. Ha exercit com a consultor per a les Nacions Unides i la UNESCO, i en nombroses iniciatives a Espanya, Europa, Àfrica i Amèrica Llatina. Professor en diversos cursos, tallers i postgraus, ha coordinat les dues edicions del Fòrum ENS | Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat a Catalunya.

Twitter: @xaviercazorla

logos-labiit