Conferència: Tecnologies que allarguen la vida

30 de maig del 2017

Auditori de l’Edifici Imagina

Av. Diagonal, 177 – 08018 Barcelona

Organitza:

Col·labora:

Accio Eurecat

Patrocina:

Amb el suport de:

Viurem 140 anys?

Quines tecnologies exponencials seran responsables d’allargar les nostres vides?

Quin paper juga el Big Data i la Intel·ligència artificial en el progrés de la vida?

Podrà la genètica i biotecnologia avançar fins a curar totes les malalties?

La criopreservació, és ciència o és ficció?

Com pot l’Ecosistema tecnològic i empresarial català aprofitar les oportunitats que obren les noves ciències de la vida?

Eurecat i la SingularityU Barcelona organitzen la primera d’un cicle de quatre conferències que sota el títol “El Món que ve” volen apropar la visió d’experts en tecnologies exponencials i futuristes capaces d’il·lustrar i inspirar el talent a les nostres empreses.

La Conferència “Tecnologies que allarguen la vida” comptarà amb reconeguts experts que debatran com la integració de tecnologies com el Big Data, la genètica, la biomedicina o la enginyeria d’òrgans ens permetran viure més i millor. Les innovacions en aquestes àrees estan fent avançar la medicina i creen noves oportunitats de negoci diàriament.

A qui s’adreça:

Professionals i emprenedors de qualsevol àrea d’activitat que volen estar al dia. També especialistes en el sector de la Intel·ligència Artificial, Robòtica, Biotecnologia, Salud, Medicina, Farmàcia, etc. Públic inquiet per entendre els canvis que ens afecten i afectaran.

Idioma de la conferència:

CASTELLÀ i ANGLÈS

Programa

09:00h

Registre d’assistents

09:30h

Benvinguda i inauguració:

Sr. Miquel Rey, Director General de Negoci d’Eurecat

Conferència

9:45h – 10:30h

Tecnologies exponencials aplicades a la vida
Sr. José Luis Cordeiro

Professor fundador de la Singularity University, reconegut futurista, Director del Millennium Project, Node Veneçuela. Professor visitant a IDE-JETRO, Tòquio, al Institute of Physics and Technology, Rússia, entre altres.

És autor de més de 10 de llibres i coautor de 20: “2020 Transhuman and Economy of the future”, “La muerte de la muerte”, etc.

Llicenciat, MBA i PhD, en Mechanical Engineering al Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Conferència

10:30h – 11:15h

Nous avenços en la millora de la longevitat
Sr.
Aubrey de Grey

Cofundador i Director de Ciència de SENS, fundació que investiga les teràpies mèdiques regeneratives. Referent mundial en les teràpies Anti-Aging, assessor científic i divulgador. Autor de l’obra “The Mitochondrial Free Radical Theory of Aging”.

Llicenciat en ciències de la Computació i PhD. en Biologia a la Universitat de Cambridge al1985 i 2000, respectivament. Actualment Científic de la fundació Matusalén als EEUU.

Taula Rodona

11:15h – 11:45h

Com es poden aprofitar totes aquestes oportunitats que obre la tecnologia en l’ecosistema català?
Modera:
 

Sr. Jordi Palmiola, Project Manager de la Unitat de Projectes Integrals d’Eurecat.


Intervenen a la Taula:

Sr. Aubrey de Grey, Cofundador i Director de Ciència de SENS i referent mundial en les teràpies Anti-Aging, assessor científic i divulgador.

Sr. José Luis Cordeiro, Professor fundador de la Singularity University, reconegut futurista, Director del Millennium Project, Node Veneçuela.

Sr. Alejandro Martínez, President (CEO) de Grant Thornton.

Sr. Joaquín Serra, Vicepresident Executiu Sènior i CBDO of Natura Bissé Group, President i Cofundador de Reimagine food, i Ambaixador a Espanya de la Singularity University.

Sra. Núria Canela, Directora de la Unitat Centre for Omic Sciences d’Eurecat i la Universitat Rovira i Virgili

Sr. Fernando Sánchez, Director de Màrqueting i Comunicació del grup Mémora

11:45h

Cloenda

Aubrey de Grey

Cofundador i Director de Ciència de SENS, Fundació que investiga les teràpies mèdiques regeneratives. Referent mundial en les teràpies Anti-Aging, assessor científic i divulgador. Autor de l’ obra “The Mitochondrial Free Radical Theory of Aging”. Llicenciat en ciències de la Computació i Ph.D. en Biologia a la Universitat de Cambridge al1985 i 2000, respectivament. Actualment Científic de la fundació Matusalén als EEUU.

SENS, director de Ciència i Cofundador, el Dr. de Grey és el gerontòleg biomèdic que va investigar la idea i va fundar la Fundació d’Investigació SENS. Va rebre la seva llicenciatura en Ciències de la Computació i Ph.D. en Biologia de la Universitat de Cambridge el 1985 i 2000, respectivament.

El Dr de Grey és redactor en cap de Rejuvenation Research, és membre de la Gerontological Society of America i de l’American Aging Association i exerceix en els consells editorials i científics de nombroses revistes i organitzacions.

Aubrey David Nicholas Jasper de Grey (20 d’abril de 1963 a Londres, Anglaterra) és un gerontòleg biomèdic anglès educat a la Universitat de Cambridge, al Regne Unit.

De Grey és autor de “La teoria de l’envelliment dels radicals lliures mitocondrials”. Treballa en el desenvolupament de la senescència negligible enginyeritzada – una estratègia de reparació de teixits que rejoveniria el cos humà i per tant permetria una esperança de vida indefinida. Per aconseguir això, ha identificat set tipus de danys a teixits causats per l’envelliment que han de ser reparats mèdicament abans que aquest objectiu es pugui assolir.

En anys recents, de Grey ha estat entrevistat a molts mitjans, incloent els programes 60 minuts de la CBS, la BBC, el New York Times, la revista Fortune, Free Talk Live, Prison Planet, Popular Science i The Colbert Report. Actualment les seves activitats principals són les de president i delegat principal científic de la Methuselah Foundation (Fundació Matusalem) i redactor en cap de la revista acadèmica Rejuvenation Research (Investigació del Rejoveniment).

José Luis Cordeiro

Professor fundador de la Singularity University, reconegut futurista, Director del Millennium Project, Venezuela Node. Professor visitant a IDE-JETRO, Tòquio, al Institute of Physics and Technology, Rússia, entre altres. És autor de més de 10 de llibres i coautor de 20: 2020: Transhuman & Economy of the Future, “La muerte de la muerte”, etc. Llicenciat, MBA i PhD, en Mechanical Engineering a la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

José Luis Cordeiro, de nacionalitat veneçolana, va estudiar al Massachusets Institute of Technology (MIT), on va obtenir la seva llicenciatura i el seu Màster en Enginyeria Mecànica, amb una especialització en Economia i Idiomes.

La seva tesi de grau va considerar el model dinàmic de l’Estació Espacial Freedom (l’actual Estació Espacial “Internacional”) de la NASA.

Més endavant va realitzar estudis d’Economia Internacional i Política Comparada a la Universitat de Georgetown, i després va completar el seu Màster en Administració d’Empreses (MBA) a l’Institut Européen d’Administration des Affaires (INSEAD) a Fontainebleau, França, on es va especialitzar en Finances i Globalització. Va iniciar el seu doctorat en MIT, que va continuar anys més tard a Tòquio i finalment va rebre el seu PhD en la Universitat Simón Bolívar de Veneçuela.

Durant els seus estudis, el doctor Cordeiro va treballar en l’Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial (ONUDI) a Viena, i més tard al Center for Strategic and International Studies (CSIS) de Washington. Durant diversos anys va assessorar a les majors companyies petrolieres del món, entre elles: Agip, BP, ChevronTexaco, ExxonMobil, PDVSA, Pemex, Petrobras, Repsol, Shell and Total. Més tard, a París, va col·laborar amb la consultora internacional Booz-Allen & Hamilton, en la qual es va especialitzar en les àrees d’estratègia, finances i reestructuració.

Alejandro Martínez

Alejandro Martínez és president de Grant Thornton a Espanya des del passat mes d’octubre. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, Alejandro ha desenvolupat la seva carrera com a auditor en Grant Thornton durant els darrers trenta anys. Al mateix temps ha exercit un paper molt actiu en els òrgans de direcció de la Signatura a nivell internacional; de fet, dirigeix l’Àrea de Desenvolupament de Negoci Internacional i és Membre del Comitè Assessor de Assurance i del Comitè d’Execució Estratègica de Grant Thornton International).

Joaquín Serra

Joaquín Serra és Ambaixador de la Singularity University a Espanya, la missió de la qual és inspirar als líders sobre com aplicar les noves tecnologies per resoldre els grans reptes de la humanitat.

Vicepresident Executiu Sènior i CBDO de Natura Bissé Grup, centra els seus esforços en l’orientació i la direcció de les línies estratègiques de creixement de l’empresa. El seu paper ha estat fonamental per convertir Natura Bissé en sinònim de luxe, innovació i qualitat.

És el president de Feed your Skin, una aliança d’empreses amb AMC Innova (líder en el sector dels aliments en general, fruites i sucs en particular) que comercialitza begudes funcionals per a la cura de la pell sota el nom de marca de Beauty & Go, una nova categoria de producte.

És President i Cofundador de Reimagine Food, una companyia enfocada en innovació disruptiva en el món de la ciència culinària i el menjar, posant en contacte empresaris i inversors per aportar grans idees en aquest camps. President i Fundador de Reimagine Drone, acceleradora d’start-ups de tecnologia dron.

És membre del Fortuny Circle, un membre de la Junta Directiva de l’Associació de les millors marques i membre de la Junta de Barcelona Global.

Jordi Palmiola

Project Manager de la Unitat de Projectes Integrals d’Eurecat. Professor de Mecànica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials i Aeronàutics de Terrassa (UPC). Membre de HumanityPlus. Seguidor de l’evolució de les tecnologies convergents i del fenomen del transhumanisme a la xarxa.

Enginyer Industrial per la UPC (2001) i Màster en Project Management per la URL (2012).

Núria Canela

Núria Canela és doctora en farmàcia per la Universitat de Barcelona (2002). La seva investigació es va centrar en els seus inicis en la recerca oncològica i el descobriment de nous fàrmacs antitumorals. Durant la seva carrera científica ha adquirit experiència en una gran varietat de disciplines científiques i tècniques analítiques. Ha treballat com a responsable de projectes a Merck i a l’Hospital Clínic de Barcelona relacionats amb les Plataformes de Proteòmica, i posteriorment a la Universitat Rovira i Virgili com a responsable de la Plataforma de Genòmica.

Des de la seva fundació l’any 2013, és coordinadora del Centre for Omic Sciences (COS) dedicat a oferir al món acadèmic i a l’empresarial solucions integrades per l’estudi de la Biologia de Sistemes, combinant la Genòmica, la Transcriptòmica, la Proteòmica i la Metabolòmica. Al 2014 el Ministerio de Economia y Competitividad va reconèixer al COS, conjuntament amb el Centro Nacional de Análisis Genómicos (CNAG), com a una Infraestructura Cientifico Técnica Singular (ICTS) de l’Estat, pel seu gran potencial biotecnològic en l’aplicació de les metodologies Òmiques en l’àmbit de la salut.

És la investigadora principal del grup de recerca GROM, (Research Group on Omic Methodologies) i la seva investigació més recent es centra en la relació del microbioma intestinal amb la nutrició i la salut, però amb el punt de vista de l’aplicació de totes les plataformes òmiques disponibles per obtenir una visió més realista dels sistema biològic que formen l’hoste i la microbiota, i de com es pot mantenir l’equilibri entre la simbiosis o la disbiosis per millorar la salut.

Fernando Sánchez

Fernando Sánchez Tulla és llicenciat en administració i direcció d’empreses i MBA amb l’especialitat en Funeral Services (FUSEMBA), a més d’haver-se format posteriorment en Màrqueting Digital i en Community Management. És membre de diversos comitès de les associacions d’empreses de serveis funeraris tant espanyola, europea com mundial (PANASEF, EFFS i FIAT-IFTA respectivament).

Es va incorporar el 2008 al Grup Mémora i actualment exerceix el càrrec de director de Màrqueting i Comunicació del grup. Anteriorment i durant 4 anys va ocupar la direcció d’una start-up de productes ecològics vinculada a aquest sector encarregant-se de la seva consolidació en el mercat espanyol i liderant la seva expansió internacional per Europa, Estats Units i Àsia. Va iniciar la seva carrera professional en una empresa de logística internacional vinculada a la London Metal Exchange (Borsa de Metalls de Londres).

Participa com a conferenciant i professor associat en diverses universitats.

Entitats col·laboradores en la difusió: