SÓNAR+D

Investigadors creen Sfëar, una tecnologia de so 3D interactiu

  • La tecnologia Sfëar es llançarà properament al mercat.

  • Sfëar proporciona a la indústria de la música eines de so 3D que abasten la producció, la postproducció i la reproducció.

  • El Sónar+D presentarà en primícia les eines Sfëar, que són compatibles amb la majoria de softwares que fan servir els creatius.

Barcelona, 14 de juny de 2017.- Investigadors del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) han desenvolupat una tecnologia d’àudio 3D immersiu i interactiu, denominada Sfëar (www.sfear.com), que fa possible que el so reaccioni al moviment del cap i que es presenta al Sónar+D des d’avui fins al divendres, 16 de juny.

La nova tecnologia Sfëar ha estat desenvolupada durant el darrer any i sortirà properament al mercat, amb la finalitat de “proporcionar a la indústria de la música eines de so 3D immersiu per a la producció, la postproducció i la reproducció de música amb auriculars”, destaca el director de Tecnologies Audiovisuals d’Eurecat, Adan Garriga.

“Al Sónar+D presentarem les eines de producció musical amb so 3D immersiu que hem desenvolupat en el darrer any, amb el valor afegit que són totalment interactives”, perquè “els artistes i productors puguin veure com funcionen”, detalla Garriga.

Sfëar ofereix eines de producció musical que permeten fer la producció amb auriculars i headtraking, de forma que “el so reacciona al moviment del cap de la persona que l’escolta”, afegeix l’investigador, que posa de relleu el potencial de la tecnologia per a crear cançons i sessions de música en tres dimensions en directe i produir i distribuir música i continguts d’àudio immersiu en els dispositius mòbils a través d’auriculars.

Les eines Sfëar, remarca, “són compatibles amb la majoria de softwares que fan servir els creatius”, de forma que “ara un artista pot fer música 3D sense canviar el seu sistema de treball”.

D’acord amb Garriga, “el so 3D serà el nou estàndard en el camp de l’àudio, com ho va ser la irrupció del so estèreo en els anys cinquanta i el pas de l’estèreo al sistema 5.1 a la dècada dels vuitanta”.