Els assistents a la nova fira Re-Barcelona podran conèixer aquest divendres les starts-up de l’acceleradora Reimagine Textile, impulsada pel TecnoCampus i Eurecat. El Demo Day tindrà lloc a la sala C a les 10h. Les starts-up participants són Zer Collection, moda amb impressió 3D, brodats digitals i teixits sostenibles; Hygge Bags, complements amb materials de rebuig; Killing Weekend, moda ètica, moda conscient, traçable i sostenible; The Running Republic, sport wear amb materials reciclats/bles i producció ètica; Vooss atelier (kahuarau), calçat exclusiu d’alta gamma fabricat amb materials orgànics naturals; JGE Future Term, moda urbana amb tecnologia termoreguladora i materials orgànics; i Leser, moda per al ioga femenina biodegradable i de fabricació ètica.

Durant els dos dies que dura la fira, Reimagine tindrà un estand propi on explicarà en què consisteix aquest programa, que connecta els principals agents del sector del tèxtil per “reimaginar-los” amb les aplicacions en el segle XXI. Impulsat per Eurecat, TecnoCampus i els ajuntaments de Mataró i de Calella, Reimagine Textile gira al voltant de la tecnologia, la indústria, la formació, l’emprenedoria i la inversió i està format per empreses, emprenedors, centres tecnològics, fablabs, escoles de disseny, universitats, inversors, mentors, incubadores, acceleradores, consultores i associacions.

A més, el TecnoCampus presentarà durant el certamen la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat, amb una xerrada a càrrec de la seva coordinadora, Mar Isla.

Dos dies de durada

La primera edició de Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event reunirà més de 30 professionals de la sostenibilitat al sector del tèxtil i la moda. Entre els ponents confirmats destaquen la cèlebre galerista Rossana Orlandi, que exposarà com afrontar el problema del plàstic, i representants de companyies com Ecoalf, Veja, Ellen MacArthur Foundation, Kering i Nextil. La trobada internacional, organitzada per Moda Sostenible Barcelona i impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, se celebrarà els dies 29 i 30 de novembre al Disseny Hub.

El divendres 29 tindrà lloc el Summit Sustainable Fashion and Beyond, orientat al món professional, que abordarà les realitats i els reptes del sector de la moda per aconseguir una indústria més sostenible. Durant aquesta jornada, participaran destacats noms de l’àmbit internacional com Rossana Orlandi, una de les personalitats més influents del món del disseny; Marie-Claire Daveu, directora de sostenibilitat de Kering; Sara K Arnold, fundadora de Higher Studio; Aldo Sollazzo, CEO de Noumena; Manel Subirats, director general de Greendyes Research Lab de Nextil; Mar Isla, directora de la Càtedra d’economia circular, de TecnoCampus; Kavita Parmar, fundadora d’IOU Project i Marilyn Martinez, analista sènior de Make Fashion Circular a Ellen MacArthur Foundation, entre d’altres.

A més, la trobada comptarà amb quatre taules rodones: la primera, per debatre sobre la capacitat de reciclatge dels teixits i reflexionar sobre materials innovadors i sostenibles pel futur; la segona, per discutir sobre els nous models de negoci; la tercera, sobre el mindset del consumidor; i l’última, sobre la sostenibilitat en la seva globalitat, incorporada al retail del futur. Participaran Manuel Martos, Group Managing Director de Nextil; François-Ghislain Morillion, fundador i CEO de Veja; Petar Jovancic, investigador de la Unitat de Teixits Funcionals d’Eurecat; Elena Foguet, Business Director Spain de Value Retail; Mariona Sanz, directora de Girbau LAB a Girbau; Carolina Álvarez-Osorio, directora de màrqueting i comunicació d’Ecoalf; Carlos Lahoz, Global Brand Innovation Strategist per a Textile Printing Business de HP Inc.; Franco Ghiringhelli, director general de Ezio Ghiringhelli Spa; Pau Solanilla, president de Reputation Republik; Tamsin Lejeune, CEO de Common Objective; entre d’altres. Iria Pérez, redactora en cap de Modaes.es serà moderadora, així com David Allo, director de sostenibilitat a Texfor; entre d’altres. La cimera professional és de pagament i les entrades estan a la venda al web oficial de l’esdeveniment.

D’altra banda, el Re-Barcelona oferirà un espai obert al públic que, durant els dos dies de l’esdeveniment, serà l’escenari de presentacions, taules rodones, activitats, tallers i projeccions de fashion films. L’Open Space, titulat Conscious Space Beyond, inclourà una zona d’exposició amb estands d’emprenedors, empreses i entitats relacionades amb la moda sostenible.