El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) presenta aquesta setmana a la fira Industry From Needs to Solutions, en el marc de la Barcelona Industry Week, una tecnologia innovadora d’impressió 3D que permet combinar silicona i materials termoplàstics de filament per a la fabricació de peces complexes i personalitzades.

La tecnologia obre la porta a la impressió 3D amb silicona i termoplàstics per a la indústria del prototipatge i per a la fabricació de models anatòmics i pròtesis per planificar i assajar intervencions en el sector sanitari. També té aplicació en el desenvolupament de motlles i a la indústria tèxtil.

En paraules del director de la Unitat d’Advanced Manufacturing Systems d’Eurecat, Raffaele Caminati, la màquina de fabricació additiva “permet l’ús de qualsevol tipus de silicona juntament amb termoplàstics”. Aquests materials, “com els conductors elèctrics i els magnètics, entre d’altres, es poden utilitzar per fabricar estructures de suport, posteriorment extraïbles, per a geometries molt complexes”.

La innovació desenvolupada per Eurecat “fa possible la fabricació de prototips de manera fàcil i eficient mitjançant la fabricació additiva”, dins dels nous avenços que demanda la Indústria 4.0, explica el director de Tecnologies Industrials d’Eurecat, Xavier Plantà.

Veniu a visitar-nos al nostre estand: Hall 3 · estand B2