El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé, ha visitat avui la seu d’Eurecat a Amposta, que acull la Línia de Canvi Climàtic del centre, que posa les bases del que serà un futur centre d’excel·lència en resiliència climàtica.

La Línia de Canvi Climàtic d’Eurecat s’inscriu dins de l’Àrea de Sostenibilitat del centre tecnològic i està especialitzada en el desenvolupament d’estratègies per a determinar els impactes del canvi climàtic, així com de tecnologies per a l’adaptació i mitigació. A nivell de les Terres de l’Ebre, una de les seves línies d’especialització més rellevants són els reptes que es presenten en el Delta des del punt de vista medi ambiental i com abordar-los, així com en la resta de la costa catalana.

“El model d’Eurecat és un bon exemple de com avançar de forma holística en l’assoliment dels grans reptes que tenim com a societat”, ha manifestat el conseller durant la visita, per a qui “l’aposta per part d’institucions i administracions de fer confluir en un mateix espai el món de la investigació i el desenvolupament, el sector empresarial, les noves tecnologies, la internacionalització i tots els agents necessaris permeten avançar cap a l’assoliment de l’Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Segons ha assenyalat, “teixint aliances, tal com ens interpel·la l’ODS 17, serà fent honor a l’ODS 17 com ens en sortirem d’aquesta crisi i com transformarem la societat cap a un model més resilient i sostenible, per afrontar futurs reptes com la pandèmia que estem patint actualment”.

En paraules del president d’Eurecat, Xavier Torra, la pandèmia “ha situat en un primer pla la preocupació per la salut del planeta, que ja era una tendència creixent”, on les persones “cada vegada més estem sensibilitzades sobre la importància de ser respectuoses amb l’entorn en tots els nivells d’activitat”.

Per facilitar aquest procés, Eurecat “compta amb capacitats multisectorials i multitecnologia per ajudar en la  mitigació i adaptació del canvi climàtic”, així com d’infraestructures que “permeten escalar el coneixement científic per introduir millores orientades a avançar de forma progressiva en la transició verda”. En aquest context, Eurecat “treballa amb les empreses per afrontar el repte canvi climàtic en els seus processos i serveis i també com a generador de nous models de negoci”, ha assenyalat el director general Corporatiu i d’Operacions del centre tecnològic, Xavier López.

Han acompanyat al conseller, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès; el director general d’Afers Europeus i Mediterranis, Alfons González, i l’adjunta a la cap del Gabinet del Conseller, Eva Doya.

Per part d’Eurecat, hi han participat el president del centre tecnològic, Xavier Torra; el director general Corporatiu i d’Operacions, Xavier López; el director de la Línia de Canvi Climàtic, Carles Ibáñez; el gerent d’Eurecat Amposta, Marc Crescenti, i l’investigador de la línia de Canvi Climàtic de l’Àrea de Sostenibilitat Nuno Caiola. També ha participat a la visita l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, institució que ha estat vinculada des de l’inici en la potenciació de la seu d’Eurecat a Amposta i implicada a les activitats relatives a la lluita contra el canvi climàtic que s’hi duen a terme.