Barcelona, 22 de setembre de 2016.- Investigadors del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) han guanyat el premi “Best International Solution” a la millor tecnologia de fabricació additiva amb una innovació que permet fabricar per impressió 3D peces reforçades amb fibres de carboni, a la Conferència Mundial de l’Associació Internacional de Parcs Científics i Àrees d’Innovació (IASP), celebrada aquesta setmana a Moscou.

La tecnologia guardonada ha estat desenvolupada pel laboratori de recerca en materials del centre tecnològic Eurecat i permet obtenir estructures tres vegades més lleugeres que el titani.

El reconeixement a la tecnologia d’Eurecat suposa l’oportunitat de desenvolupar projectes pilot a la infraestructura pública de Moscou i ofereix també opcions d’obrir mercat a Rússia, mitjançant acords amb empreses i parcs tecnològics del país.

La nova tecnologia, desenvolupada al laboratori de materials d’Eurecat, permet obtenir estructures fins tres cops més lleugeres que el titani amb uns costos molt més baixos. Un dels seus avantatges és que permet processar una gran varietat de materials, incloent plàstics, ceràmics i metalls. Per exemple, permet fabricar una peça d’aliatge de titani reforçada amb fibres de carboni.

A més, la tecnologia es pot adaptar a múltiples tecnologies d’impressió 3D i permet la fabricació d’estructures altament optimitzades, amb materials d’altes prestacions, de forma que es possible desenvolupar estructures molt més lleugeres i resistents.

La nova tecnologia ha estat reconeguda a la Conferència Mundial de l’Associació Internacional de Parcs Científics i Àrees d’Innovació i permet fabricar per impressió 3D peces reforçades amb fibres de carboni.

Una altra prestació és que permet situar les fibres en totes les direccions amb gran llibertat de disseny. “Això permet reduir encara més el pes de les estructures, el que té un especial interès en sectors com l’aeroespacial”, explica Marc Crescenti, expert en materials compostos del centre Eurecat.

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes, al Gabinet de Premsa d’Eurecat, al 630425169 o a l’email premsa@eurecat.org

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org