Barcelona, 18 d’octubre de 2016.- Una tecnologia del centre tecnològic Eurecat que permet fabricar, gràcies als ultrasons, peces de precisió extrema amb plàstic ha quedat tercera a la vuitena edició dels premis EARTO Innovation Awards 2016, en la categoria d’Impact Delivered, que atorga l’Associació Europea d’Organitzacions de Recerca i Tecnologia.

Es tracta del projecte Sonorus 1G, la primera màquina de micro injecció de polímers basada en ultrasons, que fa possible la fabricació amb plàstic de peces de màxima precisió que abans es produïen en metall, com els engranatges dels rellotges o mecanismes per a productes d’electrònica .

L’Associació Europea d’Organitzacions de Recerca i Tecnologia ha escollit aquesta tecnologia entre diversos projectes europeus pel seu impacte en la innovació en producte i per obrir noves possibilitats en micro-emmotllat.

La tecnologia, creada pel centre TECNIO i desenvolupada i comercialitzada per la seva spin-off Ultrasion, permet modelar amb màxima precisió micropeces de plàstic, algunes d’elles amb geometries fins ara impossibles de fabricar, millorant, a més, l’eficiència energètica del procés molt significativament i reduint el consum de material.

L’Associació Europea d’Organitzacions d’Investigació i Tecnologia ha premiat la tecnologia desenvolupada per Eurecat pel seu impacte en la innovació en producte i per obrir noves possibilitats en micro-emmotllat.

En paraules del director general Corporatiu i d’Operacions de Eurecat, Xavier López, la tecnologia “permet fabricar amb plàstic peces que abans es produïen en metall, com els engranatges de rellotges i peces de precisió extrema, com els mecanismes dels audiòfons i altres dispositius metges i els empleats en productes d’electrònica”.

Ultrasion SL està centrada actualment en l’optimització de la tecnologia i en la seva expansió internacional i ocupa a deu professionals altament qualificats. L’empresa va tancar el 2015 amb uns ingressos de més de 1.500.000 euros i preveu doblar aquesta xifra en 2016, amb vendes al mercat americà, Alemanya, Regne Unit i Suïssa.

Es tracta de la primera màquina de microinjecció basada en ultrasons i permet emmotllar peces que fins ara era impossible fabricar.

A més, el coneixement tecnològic generat en la creació de la Sonorus 1G s’ha seguit desenvolupant en projectes del centre tecnològic català per al tractament d’aliatges lleugers o per a aplicacions d’impressió 3D.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 500 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa

Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org