7 tendències en la Internet de les Coses pel 2017

Pàgina inicial/Blog, Robòtica autònoma i industrial, Sostenibilitat, Teixits funcionals/7 tendències en la Internet de les Coses pel 2017

7 tendències en la Internet de les Coses pel 2017

Ricardo Jiménez, Director Científic industrial d’Eurecat, analitza les principals tendències tecnològiques del sector industrial

Prev1 of 8

1. El Big Data arriba a la indústria

bigdata-industria

Al 2017 veurem progressos en l’anomenada Indústria 4.0, un terme impulsat pels alemanys per designar la revolució que està suposant i suposarà la connexió de tota la cadena de valor al núvol.

A les plantes de producció proliferaran sensors de tot tipus que generaran fluxos amb infinitat de dades fins ara desaprofitades i que seran processades en el núvol amb algoritmes de Big Data i d’intel·ligència artificial. El resultat d’aquesta anàlisi enviarà de tornada ordres directament als dispositius de planta perquè els processos siguin més automatitzats, eficients, fiables, sostenibles i flexibles.  A mode d’exemple, es podran executar de forma automatizada en una línia de producció personalitzacions que el client introdueixi a la comanda feta des d’un web.

A més, les màquines de planta podran avisar directament al seu fabricant de disfuncions o de fallades en el seu funcionament, entre altres prestacions.

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!