Catalunya lidera el 40% dels projectes de recerca europeus que apliquen les TIC a la gestió de l’aigua

Pàgina inicial/Blog, Smart Management Systems, Sostenibilitat/Catalunya lidera el 40% dels projectes de recerca europeus que apliquen les TIC a la gestió de l’aigua

Catalunya lidera el 40% dels projectes de recerca europeus que apliquen les TIC a la gestió de l’aigua

Catalunya és uns dels principals actors a Europa en l’aplicació de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) en la gestió de l’aigua, domini en el que coordina sis dels quinze projectes finançats pel VII Programa Marc de Recerca i Desenvolupament i el programa Horitzó 2020.

Amb la finalitat de presentar els resultats dels projectes en curs en l’aplicació de les TIC en la gestió de l’aigua i les oportunitats en aquest àmbit, Eurecat (membre de Tecnio) ha organitzat l’ICT4Water Open Day, que reuneix a Barcelona a autoritats locals i europees, representats de la indústria, agents tecnològics i experts europeus en tecnologies digitals aplicades a la gestió intel·ligent del recurs hídric.

El director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Antoni Maria Grau, ha obert la jornada, juntament amb el director de la Unitat de Smart Management Systems d’Eurecat, Gabriel Anzaldi, el director general de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí Vergés, i el responsable de l’Àrea Digital d’Eurecat, Joan Mas.

“Per la projecció internacional de Catalunya és rellevant la jornada d’avui, per posar en comú quins són els progressos i èxits des d’un punt de vista de desenvolupament, coneixement i transferència en el sector de la gestió de l’aigua a través de les TIC”, ha destacat el director general d’Indústria.

Així mateix, el director general de l’Agència Catalana de l’Aigua, ha subratllat l’evolució de l’organització cap a una gestió intel·ligent del recurs i la seva participació en un dels projectes presentats a l’esdeveniment “Water enhanced resource planing” (WatERP).

La jornada, que ha comptat amb la participació de més de cent persones, ha exposat la necessitat de les noves tecnologies per generar una gestió intel·ligent de l’aigua, una demanda que ha portat Eurecat a impulsar la creació del Centre d’Excel·lència en la Gestió de l’Aigua, que desenvolupa noves tecnologies sostenibles aplicades a la gestió d’aquest recurs com a eix central de l’economia circular.

En paraules d’Antoni Maria Grau, “les empreses catalanes estan competint al mercat internacional perquè són competitives en valor afegit, i això és degut a que són innovadores. El recorregut de la indústria catalana s’explica per la vitalitat, l’enginy, la creativitat i la valentia per assumir reptes, però avui això no és suficient. Necessitem impulsar un suport més explícit a les capacitats d’innovació de les nostres empreses, per això s’han integrat els centres tecnològics avançats donant lloc a Eurecat”.

Amb l’aplicació dels conceptes de sostenibilitat i d’economia circular en el desenvolupament de noves tecnologies per a la millora del cicle integral de l’aigua, Eurecat ajuda a augmentar la competitivitat de molts sectors empresarials, al mateix temps que aporta beneficis al conjunt de la societat.

Així mateix, Eurecat lidera la comunitat RIS3CAT d’Aigua, una estratègia d’innovació col·laborativa que aglutina a empreses i proveïdors de coneixement amb seu a Catalunya estretament lligats al sector de l’aigua.

By | 2016-10-23T16:54:43+00:00 setembre 28th, 2015|Blog, Smart Management Systems, Sostenibilitat|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!