La companyia CV Médica ha arribat a un acord amb la startup Treematernity per fabricar, comercialitzar i distribuir el cinturó de monitoratge fetal d’un sol ús Belty, desenvolupat juntament amb el centre tecnològic Eurecat, de manera que ja es troba disponible per a tots els hospitals a nivell estatal.

Especialitzada en la fabricació de productes antisèptics, sanitaris i cosmètics per a l’àmbit hospitalari, geriàtric i farmacèutic, l’empresa CV Médica té una trajectòria de 30 anys i presència en més de 35 països. Per la seva banda, Treematernity és una startup de la Universitat Rovira i Virgili (URV) creada per tres llevadores de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Montse Gasparín, Vanessa Sanz i Mabel Gendre, que ha desenvolupat aquests nous cinturons d’obstetrícia juntament amb Eurecat.

Es tracta d’una nova generació de cinturons per obstetrícia, d’un sol ús i higiènics, indicats per fixar els transductors fetals durant els procediments de monitoratge fetal que registren la freqüència cardíaca fetal (FCF) i la dinàmica uterina (DU), previs o durant el part.

A més d’ajudar a reduir els costos de manipulació i neteja i optimitzar els temps del professional sanitari, incrementen la seguretat dels professionals sanitaris i de les gestants, de manera que contribueixen a prevenir les infeccions nosocomials i ajuden a la protecció de la Covid-19.

El cinturó Belty és compatible amb qualsevol transductor del mercat, és adaptable a totes les mesures necessàries de les mares i és apte per al monitoratge en l’aigua gràcies a la seva impermeabilitat i resistència. Així mateix, evita marques i lesions en les pacients, millorant la seva experiència i oferint-los el confort que necessiten.

El cinturó Belty ha guanyat premis i reconeixements per part de la Diputació de Tarragona, del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, així com el premi Philips-Fame a la innovació en les pràctiques assistencials de les llevadores, entre d’altres guardons.

Belty ha estat provat per més de 20 hospitals, obtenint un feedback positiu a nivell de qualitat de producte i usabilitat. La caixa dispensadora de Belty, en la qual es troben disponibles 50 cinturons, està feta a base de material cent per cent reciclable.