“El Design Thinking permet desenvolupar productes alineats amb els desitjos del consumidor”

Pàgina inicial/Blog, Innovació i Desenvolupament de Producte/“El Design Thinking permet desenvolupar productes alineats amb els desitjos del consumidor”

“El Design Thinking permet desenvolupar productes alineats amb els desitjos del consumidor”

Jose Antonio Gago és Market Manager a Eurecat i col·labora conjuntament amb empreses en el desenvolupament de nous productes i serveis per mitjà de la metodologia “Design thinking”. Parlem amb ell per conèixer els beneficis d’aquest procés d’innovació basat en l’experiència de l’usuari.

Què és el Design Thinking?
El Design Thinking és la metodologia de treball utilitzada al món del disseny de productes i serveis, en la qual per conceptualitzar nous conceptes es parteix d’una observació de l’usuari i les seves necessitats, desitjos i frustracions. Es presta igual atenció tant als aspectes funcionals com als emocionals.

Quins avantatges suposa per a una empresa innovar seguint aquesta metodologia?
Es focalitza la innovació en els aspectes que realment importen l’usuari-consumidor, tant en l’àmbit funcional com a escala emocional. A més, també permet conceptualitzar i testejar nous conceptes d’una forma molt ràpida abans de prendre la decisió final de desenvolupar-los. El resultat són nous productes alineats amb els desitjos del consumidor.

Quines són les principals fases d’aquest procés?
En primer lloc es fa una immersió en el context de l’empresa i de l’usuari per trobar punts en comú. A continuació, es realitza un treball de camp d’observació d’usuaris objectiu per identificar oportunitats d’innovació sobre la base de les seves necessitats i desitjos.

La següent etapa consisteix a definir una proposa que doni valor diferencial de l’empresa i que respongui a les oportunitats identificades. En l’últim pas es realitzen sessions de generació d’idees i conceptualització de solucions.

L’ideal és fabricar prototips senzills  i realitzar sessions de test amb usuaris per validar-los i refinar-los. D’aquesta manera, s’obtenen conceptes totalment alineats amb l’usuari abans de prendre la decisió de realitzar inversions rellevants en el desenvolupament dels productes/serveis.

Quins tipus d’empreses poden participar en procés d’innovació?
El Design Thinking és una metodologia vàlida per a qualsevol empresa que comercialitzi productes o serveis propis i que vulgui implantar un sistema d’innovació àgil i centrat en el mateix consumidor. És útil per productes industrials, de consum, d’alimentació, salut, serveis, apps, etc.

Què ofereix Eurecat a les empreses que vulguin innovar amb el Desing Thinking?
Al centre tecnològic comptem amb un procés establert en tres workshops en els quals ajudem a l’empresa a definir els nous conceptes de producte i co-crear els nous conceptes amb el consumidor final. Comptem amb integrants de la cadena de valor, amb els mateixos tècnics de l’empresa i els de Eurecat.

Amb aquest procés, assegurem la definició de conceptes molt innovadors, incorporant les últimes tecnologies i avanços gràcies a la transferència tecnològica i de coneixement que aporta Eurecat als projectes.

Com poden formar part d’un procés de Design Thinking amb Eurecat?
Les empreses interessades en aquest tipus de metodologia ara poden beneficiar-se de les oportunitats que ofereix el programa +PIME, liderat per Eurecat. Aquest programa té com a objectiu impulsar la innovació de les pimes catalanes mitjançant el qual Eurecat cofinança fins al 50% del cost del projecte.  Sense cap compromís podem comentar les seves inquietuds i reptes d’innovació per avaluar el recorregut més òptim per a cada cas.

Per a més informació i contacte: info@eurecat.org

By | 2017-02-02T09:03:34+00:00 gener 24th, 2017|Blog, Innovació i Desenvolupament de Producte|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!