xavier torra eurecat

Aquest mes de maig hem recollit dos premis que ens fan una il·lusió especial i que són un reconeixement a la capacitat d’aportar innovació d’avantguarda a les empreses, perquè puguin augmentar la seva competitivitat i nivells de productivitat. Per una banda, l’electrònica impresa, una tecnologia emergent desenvolupada per la nostra Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Encastats amb un gran potencial en el disseny de nous productes, ha estat distingida pel Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya. L’altre reconeixement s’ha produït en el marc de la darrera edició dels ChemPlast Awards, on la Unitat de Composites d’Eurecat ha rebut el premi al “Millor cas d’èxit col·laboratiu d’Economia Circular”, juntament amb les empreses TRC (Thermal Recycling Composites) i MENZOLIT, per la valorització de fibres de carboni provinents de composites fora d’ús, que han permès la generació d’un nou material més lleuger d’aplicació en el sector del transport.

Molts dels residus que genera la indústria tenen com a destinació l’abocador o la valorització energètica, un fet que suposa un gran impacte ambiental, a més d’una despesa important a les empreses. Per mitigar aquests efectes, a Eurecat treballem constantment en nous procediments i components basats en el reciclatge que permetin el major rendiment, a partir d’un compromís entre qualitat tècnica i cost de producció. El resultat són nous materials amb valor afegit que poden ser utilitzats a la mateixa empresa que els ocasiona o que permeten a la indústria trobar socis que necessitin aquest recurs, buscant l’economia circular i la simbiosi industrial.

Per la seva part, la tecnologia d’impressió funcional destaca per la capacitat de conferir funcionalitats a objectes fins ara impensables, un element que es considera clau coincidint amb l’auge de la Internet de les Coses (IoT), que es calcula que el proper any superarà els 20.000 milions de dispositius. La finalitat és inspirar els professionals de les arts gràfiques perquè innovin i puguin oferir una proposta de valor diferencial respecte els seus competidors, donades les bones perspectives d’implantació d’aquesta tecnologia, gràcies a les sinergies entre les tintes funcionals i els processos d’impressió convencionals.

En aquest newsletter trobareu, també, altres mostres de la capacitats diferencials que tenim per abordar projectes complexos, com són la utilització de Big Data per assajar la navegabilitat d’un nou vaixell per a desplaçaments a plataformes petrolíferes, de gas i d’energia eòlica marina, la col·laboració amb KUKA per impulsar la robòtica, l’estudi de l’ús de plàstic reciclat per a la creació de materials per a la construcció, el desenvolupament d’una nova tecnologia que trasllada el concepte d’impressió 3D a l’estampació de xapa metàl·lica o l’apertura del primer restaurant amb so immersiu amb la nostra tecnologia Sfëar a l’Hesperia Tower, entre altres.

Xavier Torra, President d’Eurecat