El centre tecnològic Eurecat ha participat en l’ebook “Iniciatives orientades a la resiliència turística”, elaborat pel Grup de Centres Tecnològics de Turisme i presentat en el fòrum #techYdestino de FITURTECHY, en el qual han exposat aquelles iniciatives i projectes en els que han treballat arran de la greu crisi sorgida per la Covid-19, amb l’objectiu de reactivar la indústria turística, un sector en què la col·laboració publicoprivada ha estat més important que mai.

En l’ebook, Eurecat ha exposat la creació d’una plataforma tecnològica per a les destinacions de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, basada en sistemes intel·ligents que suggereixen a les famílies visitants experiències centrades en les seves necessitats tenint en compte diferents aspectes com l’edat dels nens, mitjans de transport o determinats interessos, i que s’ha desenvolupat en el marc del projecte PECT TurisTIC en família, cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i la Diputació de Tarragona.

Per la seva banda, Andalucía Lab ha recollit la presentació del seu Programa d’Atracció de Talent Tecnològic, a través del qual s’està donant suport a empreses turístiques i tecnològiques andaluses amb l’objectiu d’atraure talent i retenir perfils de professionals especialitzats en determinades àrees.

D’altra banda, Invat·tur ha mostrat la plataforma «Mediterrani en viu i segur», un sistema d’intel·ligència que ofereix informació sobre els principals indicadors d’evolució de la Covid-19 i de l’oferta turística de les destinacions de la Comunitat Valenciana.

El centre tecnològic Vicomtech ha volgut destacar la importància de la governança de les dades en l’ecosistema turístic actual i futur, així com l’Estratègia Europea de Dades i la creació d’«espais de dades comuns» que garantiran que tots els agents de l’ecosistema puguin compartir informació rellevant amb l’objectiu que les destinacions siguin capaces de superar els reptes actuals i ser més resilients.

Tecnalia ha volgut destacar el paper de tecnologies com blockchain, ja que facilita la identificació del viatger en tot el procés del viatge, a més de facilitar el contacte directe entre proveïdor i client. També ha volgut assenyalar el paper dels sistemes d’intel·ligència turística com a palanca d’innovació tecnològica per a la recuperació i sostenibilitat del sector.

Per la seva banda, Turistec ha exposat les solucions d’alguns dels seus socis com la digitalització de sistemes, solucions contactless i automatització de reserves d’Altia; l’eina d’intel·ligència turística NADIA DTI d’Anysolution; la plataforma de blockchain de ClarkeModet; la plataforma de data intelligence de Dingus o el CRM 360º per a hotels de Fideltour.

Des de SEGITTUR s’ha volgut destacar el projecte Destinació Turística Intel·ligent que porta impulsat des de fa anys, per fomentar la transformació dels territoris a un nou model més innovador, digital i sostenible, així com la posada en marxa de la Xarxa DTI com a instrument de suport al sector en temps de tanta incertesa.

Finalment, ITH ha volgut destacar el desenvolupament, en col·laboració amb CEHAT, dels checklist de mesures per a la reducció de riscos higienicosanitaris per a hotels enfront de la Covid-19, unes recomanacions que van donar lloc a dos esdeveniments online (ITH Lab) i l’elaboració d’una infografia interactiva sobre tecnologies per consolidar la recuperació del sector de l’allotjament.

El director general de la Plataforma Tecnològica del Turisme – Thinktur, Álvaro Carrillo de Albornoz, ha presentat l’ebook a FITURTECHY i ha aprofitat el fòrum per destacar el paper de Thinktur com un ecosistema d’agents proveïdors de tecnologia, béns i serveis del sector turístic que pretén millorar la seva competitivitat i establir aliances.

El grup de centres tecnològics de turisme està compost per: Invat·tur, ITREM – Instituto de Turismo de la Región de Murcia, Eurecat, Tecnalia, Vicomtech, FIT Canarias, Turistec, Andalucía Lab i ITH.

Pots descarregar-te l’ebook complet aquí.