Nadala Eurecat

El nombre d’empreses que han millorat els seus productes, serveis o processos amb Eurecat s’ha incrementat un 89 per cent des de 2015, un creixement que mostra fins a quin punt la innovació tecnològica forma part, cada cop més, de l’estratègia del teixit empresarial i industrial per guanyar valor afegit i competitivitat. Aquesta dinàmica s’ha traduït en un augment del 133 per cent en la facturació per projectes amb empreses i enguany ens hem situat, a més, com la primera organització privada en captació de recursos de fons europeus, amb un total de 65 projectes del prestigiós programa Horitzó 2020 en curs, que sumen més de 30 companyies catalanes en consorci.

A més, ens il·lusiona especialment tancar 2018 amb la finalització de la integració jurídica del CTM, dins d’una operació que situa Manresa com el centre neuràlgic de les competències tecnològiques de sostenibilitat, de materials metàl·lics i modelització i simulació de processos. Una altra fita important ha estat la inauguració de la nostra nova seu a Barcelona, al districte 22@, i d’unes noves instal·lacions de 1.200 metres quadrats al Parc Científic de Lleida, on hem posat en funcionament un laboratori industrial que permet fer assajos avançats.

En els propers mesos està prevista la plena integració a Eurecat del Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC), a Tarragona, i del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCTTO), situat a Vila-seca. Aquestes operacions consolidaran la nostra implantació territorial, amb onze seus que donen resposta a l’especialització que tenim en les àrees Industrial, Digital i Media i Biotecnològica i que estrenyen la nostra proximitat amb les empreses. Estar al seu costat aportant el coneixement científic i tecnològic que necessiten per anticipar-se al mercat seguirà sent la nostra prioritat per aquest 2019 que estem a punt d’encetar i que desitgem que vingui carregat de nous reptes i somnis que facin créixer l’actitud innovadora que percebem a tots els sectors.