Els fons de recuperació Next Generation EU tenen la vocació de transformar l’economia en clau digital i verda. La pròpia Unió Europea ha establert com a prioritat que aquests diners arribin a les empreses per realitzar projectes transformadors en els propers anys, de manera que ara és el moment d’apostar decididament en aquesta direcció.

Des d’Eurecat, estem plenament compromesos amb aquesta perspectiva, tant des del punt de vista de facilitar l’accés als instruments dels fons de recuperació en matèria d’innovació tecnològica com amb la nostra participació en projectes emblemàtics i veritablement tractors d’un nou model més net i competitiu.

Les empreses tenen més que mai a la seva disposició tota l’especialització avançada que hem adquirit en noves tecnologies industrials, digitals, biotecnològiques i sostenibles, per integrar-les en la cadena de valor o de forma individual, segons cada necessitat concreta. I també, les nostres capacitats i coneixements per dur a terme amb èxit nous projectes altament competitius, diferencials i sostenibles.

La nostra metodologia de treball està basada en una aproximació multitecnològica, transectorial i col·laborativa i permet abordar reptes individuals i també col·lectius amb solucions d’alt impacte. A més, comptem amb una àmplia experiència en la captació i gestió de fons públics d’innovació per possibilitar el finançament de projectes de gran valor a nivell empresarial, industrial i també interregional.

L’adequada identificació de les necessitats o oportunitats i la bona conceptualització, organització, gestió i execució dels projectes són factors essencials a l’hora de transformar bones idees en projectes veritablement transformadors i d’alt impacte. Per la nostra experiència en tots aquests aspectes i per l’aportació de tecnologia innovadora i diferencial, Eurecat aspira a ser el soci tecnològic de referència de moltes empreses en els seus projectes en el marc dels fons de recuperació Next Generation EU.

Des de la convicció que la innovació és absolutament necessària per a la competitivitat de les empreses, ara més que mai és el moment de mirar al futur amb decisió i treballar amb inspiració i una visió guanyadora per sortir reforçats.

Xavier Torra
President d’Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya