Future Industry Congress FIC

L’impacte i els desafiaments de les noves tecnologies en el segle XXI centrarà el Future Industry Congress, el congrés sobre indústria avançada, digital i connectada que des d’Eurecat organitzem per tercer any consecutiu. El proper dimarts l’esdeveniment, que s’ha consolidat com un aparador estratègic per conèixer les darreres novetats en aquest àmbit, congregarà empreses, investigadors i tecnòlegs per debatre sobre tendències i innovacions disruptives i identificar també reptes tecnològics per a la indústria i possibles solucions.

El keynote speaker és el vicepresident de Negocis Corporatius i Desenvolupament internacional a l’Stanford Research Institute, Robert Pearlstein, que compartirà algunes històries rellevants vinculades a la institució que representa i que durant més de 75 anys ha aportat innovacions disruptives al món, com el ratolí per a l’ordinador, el sistema quirúrgic DaVinci, l’ultrasò i l’assistent virtual d’Apple, SIRI. A la seva intervenció, Pearlstein donarà a conèixer la seva visió sobre les dinàmiques que fan possible que les empreses innovin amb èxit, una fita que, des del seu punt de vista, es produeix quan les companyies identifiquen problemes importants que tenen els seus clients i els ofereixen noves solucions.

L’equip de professionals que formem Eurecat compartim aquesta visió i estem compromesos en donar suport al teixit industrial i econòmic perquè pugui augmentar la seva capacitat d’aportar valor a la societat. En aquest sentit, l’organització d’esdeveniments com aquest congrés, per a què puguin servir d’inspiració i de radar per anticipar cap a on ens movem en matèria d’innovació tecnològica, és una de les nostres funcions més importants.

Amb aquesta finalitat, el programa d’enguany incorpora un vessant pràctic, amb quatre workshops especialitzats en tendències tecnològiques emergents i una taula rodona sobre innovació a la indústria. Encara queden algunes places per participar de les propostes del Future Industry Congress. Per apuntar-vos, només us heu d’inscriure gratuïtament en el web del congrés.

A més del Future Industry Congress, aquest mes de novembre volem apropar-vos també a traves del newsletter els detalls de dos reconeixements que ens han fet especial il·lusió. Es tracta dels Chemplast Awards per l’aplicació de la nanotecnologia per millorar les característiques dels materials plàstics mitjançant la nano additivació utilitzant ultrasons i dels premis NAOS, per la nostra contribució a la promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit escolar, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili i l’hospital Sant Joan de Reus.

A més, trobareu avanços vinculats a la nova economia de les dades, a la presentació d’un nou minibús elèctric per a les línies de barri de Barcelona, al desenvolupament de nous teixits per a l’interior de l’automòbil i a la creació d’un videojoc per acostar a la societat els beneficis de les polítiques mediambientals, així com a la realització de proves pilot capdavanteres en la reutilització de l’aigua residual i a la col·laboració amb l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en recerca científica i desenvolupament tecnològic.

 

Xavier Torra
President d’Eurecat