El centre tecnològic Eurecat ha anunciat avui la posada en marxa de la Fundació Eurecat Latam, que té com a objectiu impulsar la innovació tecnològica en el teixit econòmic i empresarial de Llatinoamèrica, amb especial atenció als països de l’Aliança Pacífic, integrada per Mèxic, Colòmbia, Perú i Xile, així com a El Salvador, entre altres estats.

El president d’Eurecat, Xavier Torra, ha fet pública la creació de la Fundació Eurecat Latam durant la jornada “Desafiaments per a un Xile Circular 2030”, que ha tingut lloc a Santiago de Xile, per abordar l’acceleració dels processos d’innovació a les àrees digital, industrial, biotecnològica i de la sostenibilitat.

La constitució de la Fundació Eurecat Latam reforçarà la col·laboració que Eurecat manté des de fa anys amb les empreses i institucions a Llatinoamèrica en matèria de transferència tecnològica, en la promoció de negocis i en el desenvolupament de projectes d’innovació en àmbits com l’alimentació, les ciutats intel·ligents, el medi ambient, l’eficiència energètica, l’educació, el turisme i la logística, per fomentar la competitivitat de les empreses i el benestar de la societat.

Eurecat Latam compta amb un Directori i un Consell Assessor conformat per actors destacats de l’ecosistema de ciència, tecnologia, coneixement i innovació, els quals representen empreses i entitats com Codelco, Platech, Domolif, ASIVA, el Centre de Biotecnologia de Sistemes de la Universitat Andrés Bello, Hubtec, Hubapta, WomenBoardup ​​i Se Santiago.

Entre altres objectius, la Fundació Eurecat Latam “treballarà perquè les empreses puguin avançar cap al futur amb més potència que mai en aspectes clau, com són la digitalització, la implantació de la indústria 4.0 i l’economia circular”, ha exposat el president d’Eurecat, Xavier Torra, per a qui aquest plantejament “situa la tecnologia com a palanca indispensable per a la innovació i la seva traducció en nous productes, serveis o processos amb alt impacte”.

Eurecat ha operat a Xile amb una seu permanent des del març del 2020 i ara, amb la creació de la Fundació Eurecat Latam, reforça encara més el seu compromís amb l’ecosistema d’innovació del conjunt de Llatinoamèrica. Carmen Gloria Dueñas, fins ara country manager d’Eurecat Xile, assumirà la direcció executiva de la nova entitat.

En paraules del director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, membre del Directori de la Fundació Eurecat Latam, la col·laboració d’Eurecat amb empreses i institucions llatinoamericanes ha permès “oferir valor tecnològic i generar noves oportunitats mitjançant innovacions que estan demostrant un gran impacte en la competitivitat empresarial, davant del canvi de paradigma que introdueixen la digitalització i la sostenibilitat”.

Eurecat, innovació tecnològica capdavantera

D’acord amb la directora d’Internacionalització d’Eurecat, Carme Margelí, la Fundació Eurecat Latam “treballarà estretament amb l’ecosistema d’innovació, per tal que pugui conèixer i nodrir-se d’experiències pioneres dutes a terme pel teixit emprenedor i innovador europeu i llatinoamericà, des de l’angle empresarial, industrial i governamental, amb una atenció especial a l’Aliança Pacífic i a països com El Salvador, amb els quals ja col·labora en projectes altament estratègics”.

Segons ha apuntat la directora Executiva d’Eurecat Latam, Carmen Gloria Dueñas, “Eurecat treballa per transferir la seva experiència a les empreses de tots els sectors i dimensions, per facilitar l’impuls de projectes capdavanters, sostenibles i altament avançats”.