L’any 2020 un de cada quatre europeus tindrà més de 65 anys. Igualment, s’estima que abans de finalitzar la dècada, el 76% dels ciutadans es connectaran habitualment a Internet. Aquestes dades, aparentment inconnexes, demostren dues tendències a l’alça en el nostre entorn: un envelliment constant de la població i la implantació progressiva d’una societat cada cop més digital, amb una major penetració d’Internet i els serveis que se’n deriven.

Aquestes dues qüestions es posaran sobre la taula a les properes Jornades R+D+I TIC Salut i Social, que se celebraran a Vic els dies 29 i 30 de setembre. La trobada, que enguany arriba a la sisena edició, abordarà els reptes de la Salut i el Benestar en una societat cada cop més digital i serà un punt de trobada per conèixer els últims avenços en telemedicina i eSalut.

A l’esdeveniment participaran diversos actors clau del sector TIC, Salut i Social i servirà com a plataforma de debat i transferència de coneixement sobre les possibilitats que ofereixen Internet i les TIC aplicades al Benestar i la Salut. La jornada oferirà taules rodones sobre models de negoci, transferència tecnològica, transformació digital i grups de recerca en els àmbits TIC, Salut i Social.

El responsable de la unitat d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles, participarà en una taula rodona sobre Recerca i Innovació aplicades a la Salut. La ponència, programada pel dijous 29 a les 12.30, abordarà el fenomen de les dades massives i obertes per millorar l’experiència de l’usuari. A l’acte també s’abordarà l’ètica en la innovació TIC aplicada a la medicina i es debatrà sobre els nous dispositius d’eSalut.

Durant la jornada també es presentaran les plataformes eKauri i eKenku, que obren la porta als serveis de teleasistencia de Tercera Generació. eKauri és fruit de set anys de recerca d’Eurecat i permet la integració de sensors no invasius que milloraran l’autonomia de les persones dependents que viuen soles.

A banda, Eurecat també estarà present a la jornada amb els projectes d’eSalut ADALT, de telemonitoratge per a pacients amb desordres neurològics; Connecare, per dissenyar un sistema integrat de seguiment per a pacients crònics; Health Forecast, d’anàlisi Big Data per estudiar malalties complexes; MyOsa, de seguiment per a pacients amb apnees del son; i Pegaso, de promoció i seguiment d’hàbits saludables entre adolescents.

Podeu trobar més informació sobre la jornada aquí.