Els avantatges del monitoratge de les accions de promoció per avaluar l’impacte de les accions de màrqueting, millorar la presa de decisions en les estratègies de comunicació i adaptar-se als canvis a la demanda són claus per al sector turístic, com s’ha destacat en la formació pràctica celebrada avui a les Terres de l’Ebre i organitzada per la línia de Turisme i Cultura de Consultoria Tecnològica del centre tecnològic Eurecat  amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Així, “el monitoratge és essencial per adaptar-se a canvis en la demanda, com estacionalitat i esdeveniments, per millorar l’experiència del client mitjançant la gestió de ressenyes i comentaris, afavorint la fidelització, i per optimitzar resultats en el sector turisme”, indica el fundador i director de Màrqueting de Touristcheck 360, Gonzalo López, que ha impartit aquesta formació pràctica.

A més, en els pròxims anys, “l’evolució d’aquestes eines, impulsada principalment per la integració d’Intel·ligència Artificial en l’anàlisi de dades massives, permetrà una comprensió més profunda del comportament dels viatgers gràcies a l’anàlisi predictiva”, afegeix Gonzalo López.

Com destaca el responsable de cultura i turisme de Consultoria tecnològica d’Eurecat, Xavier Cubeles, “el monitoratge de les accions de promoció d’empreses i destinacions turístiques és clau per millorar les seves estratègies d’atracció de visitants, ja que permet perfilar-les millor, treballant atributs com la immediatesa, la trobabilitat, la personalització, la diferenciació o l’autenticitat de les experiències i serveis oferts”.

Així mateix, “el monitoratge de l’impacte de les accions de promoció és fonamental per adaptar l’estratègia de les nostres marques d’una manera dinàmica i efectiva a les diferents circumstàncies del mercat i això ens permet ser més competitius”, assenyala la vice-presidenta per Terres de l’Ebre del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Iris Castell, que ha inaugurat la sessió.

Empreses turístiques i gestors del sector públic i privat han conegut eines per avaluar l’eficiència i l’impacte de les accions de promoció turística, bones pràctiques, així com les tipologies de mètriques i els sistemes de monitoratge disponibles, al taller de turisme ‘El monitoratge de les accions de promoció per a l’avaluació de resultats’, celebrat al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa.

D’altra banda, el proper 29 de novembre s’ha organitzat una nova sessió d’aquesta formació pràctica dirigida als agents turístics de la Costa Daurada, que tindrà lloc a la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca.

Jornada ‘La intel·ligència artificial: què és i quines aplicacions té al sector turístic?’

Així mateix, el proper dia 21 de novembre, també se celebrarà la jornada tècnica ‘La intel·ligència artificial: què és i quines aplicacions té al sector turístic?’, en la qual personalitats expertes avançaran les oportunitats de la intel·ligència artificial per a la industria turística i es coneixeran iniciatives i experiències d’empreses i destinacions que han implementat solucions basades en aquestes tecnologies.

Així, la jornada analitzarà els àmbits d’aplicació de la IA i les consideracions ètiques a tenir en compte amb la catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora de l’IDEAI, Karina Gibert, i les solucions per al sector turístic amb la responsable de Transferència Tecnològica de la Unitat d’Intel·ligència Artificial Aplicada d’Eurecat, Laia Garriga.

L’esdeveniment, per al qual les inscripcions són obertes, tindrà lloc a l’Auditori de la Diputació de Tarragona a la ciutat Tarragona.

Informació i inscripcions per a la jornada sobre la intel·ligència artificial: eurecat.org/serveis/eurecatevents/la-intelligencia-artificial-que-es-i-quines-aplicacions-te-al-sector-turistic/