El valor del coneixement aportat per un centre tecnològic

Pàgina inicial/Blog, Formació/El valor del coneixement aportat per un centre tecnològic

El valor del coneixement aportat per un centre tecnològic

Com a centre tecnològic de referència en l’àmbit de la recerca i la innovació, Eurecat impulsa la línia d’alta especialització de Màsters i Postgraus que combinen els coneixements tecnològics diferencials, pràctiques en instal·lacions capdavanteres i una visió transversal de la innovació.

Les unitats tecnològiques del centre, formades per científics i tecnòlegs en constant contacte amb les empreses, són un generador continu de coneixement pioner i especialitzat. Precisament, els cursos de màster i postgrau són els receptors de la transferència d’aquest coneixement de centre tecnològic, imbuït del contacte amb aquest entorn industrial i empresarial i alhora, a partir de metodologies pràctiques adaptades a la realitat professional, fomenten la innovació i la competitivitat de les empreses.

La transformació digital en què estan immerses les empreses ha de conviure amb la necessitat de tenir les organitzacions i els seus recursos humans preparats i adaptats a tots aquests requisits tècnics que exigeix el nou escenari. En aquest context, des d’Eurecat es desenvolupen programes orientats a facilitar els nous coneixements tecnològics i d’innovació requerits, donant especial valor al desenvolupament tècnic amb una clara orientació a resultats.

En aquest punt de partida on la tecnologia i l’R+D són els àmbits que estan prenent més interès, s’emmarca l’oferta d’Eurecat de màsters i postgraus. En relació a les competències tecnològiques, aportem coneixements innovadors que busquen transformar els models tradicionals.

Enguany us proposem el Postgrau en disseny industrial de peces de plàstic i els seus processos de fabricació, on es proporcionen els coneixements científics i tecnològics que permeten comprendre el comportament dels materials plàstics;  el Postgrau en disseny i fabricació de peces de xapa metàl·lica, que forma  nous especialistes en el disseny de peces de xapa, tot considerant la relació existent entre els processos de manufacturing, les eines de producció i el disseny de la mateixa peça i el Postgrau en composites: disseny estructural, materials i processos per proporcionar els coneixements en estructures i tecnologies de fabricació de materials compostos. Paral·lelament a aquests cursos, oferim el Postgrau en direcció de plantes industrials, on, juntament amb els coneixements tècnics de l’entorn industrial,  fomentem les capacitats de lideratge i les habilitats socials que demana la nova indústria 4.0.

La digitalització i la informació són claus per a la transformació cap a la indústria 4.0 i exigeixen uns coneixements específics que poden ser transversals a qualsevol sector. Actualment ens trobem l’especialista en Big Data i el desenvolupador d’aplicacions com els perfils més disruptius i és en aquesta línia on proposem el Màster en Digital Solutions Development. El programa s’impulsa en col·laboració amb Barcelona Technology School i es realitza totalment en anglès per afavorir l’alumnat internacional. En el marc del mateix projecte educatiu on formem els professionals que han de transformar la indústria digital, trobem els coneixements que ens aporta el Màster de Robòtica, co-organitzant amb la Universitat de Vic, on s’aposta per un programa innovador centrat en les noves tendències de la robòtica industrial i mòbil.

Com a centre tecnològic, també focalitzem la nostra oferta vers l’àmbit del disseny de producte tecnològic. En aquesta línia, Eurecat ofereix en col·laboració amb l’escola de disseny internacional LCI Barcelona, un màster oficial, Màster en disseny de producte tecnològic. Soft technologies. Ell curs, que ens introdueix en el camp de la recerca i el disseny, connecta la tecnologia, la societat, els materials i la producció, sota el concepte de Textile Thinking.

La tendència del mercat de premiar les empreses que fomenten la innovació i la recerca dins de tota la seva cadena de valor ha de proporcionar perfils que estiguin a l’avantguarda de la tecnologia i la innovació.  Així, el Postgrau en gestió en projectes d’R+D+i proporciona les eines, els coneixements i les habilitats necessàries per poder liderar aquest procés.

Capítol a part i peça diferenciadora dels nostres cursos de màster i postgrau és la metodologia que s’utilitza. La formació té una orientació eminentment pràctica i amb una clara aposta pel coneixement i aprenentatge col·laboratiu, on el participant pren un rol actiu aportant el seu coneixement i expertesa en el grup. La suma de totes les competències i coneixements genera un avantatge competitiu a l’alumne, qui no només aprèn del que explica l’equip docent sinó de tot l’entorn que hi ha dins l’aula. 

Eurecat creu fermament que la transformació digital passa per la formació i els cursos de màster i postgrau, ja que són l’escenari perfecte per  gaudir d’un ecosistema de centre tecnològic on es facilita els continguts pioners, innovadors i d’alta especialització, i alhora molt propers a la realitat de les empreses.

Per a més informació i inscripcions:

www.formacion.eurecat.org

By | 2016-09-23T07:40:48+00:00 setembre 19th, 2016|Blog, Formació|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!