Reus, 31 de gener de 2017.- La Unitat de Nutrició i Salut del Centre Tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) busca una seixantena de voluntaris per estudiar els beneficis de la planta de cúrcuma sobre el dolor lleuger i moderat de les articulacions de genoll, una patologia que afecta entre el 10 i el 40 per cent de la població adulta.

Concretament, els experts volen saber si l’extracte d’origen vegetal de la planta Curcuma Longa té un efecte positiu agut (d’efecte en pocs dies) en pacients que pateixin dolències de genoll. Segons la doctora Rosa Solà, cap d’estudis amb intervenció en humans d’Eurecat, trobar “un producte natural i eficient per pal·liar el dolor de genoll” permetrà “reduir els efectes secundaris” dels tractaments actuals i té “un especial interès” donada “l’alta demanda” per tractar “aquest tipus freqüent de dolor”.

Calen 64 voluntaris d’entre 18 i 65 anys amb dolor lleuger i moderat a les articulacions del genoll.

El projecte, que es durà a terme a les instal·lacions d’Eurecat a Reus, estudiarà els efectes de l’extracte B-TURMACTIVE, basat en extracte de cúrcuma, entre 64 voluntaris d’entre 18 i 65 anys, que hauran de prendre el producte durant set dies i sotmetre’s a un seguiment telefònic i tres visites, inclosa la preselecció. L’estudi implica una intervenció aleatoritzada, on s’assignarà el tractament i el placebo de manera aleatòria i amb un procediment doble cec, on investigador i voluntari desconeixen el tractament que estan rebent. S’ha habilitat el correu electrònic estudis@ctns.cat i el telèfon 636 944 723 perquè les persones que vulguin participar en l’estudi s’inscriguin com a voluntaris o consultin els seus dubtes.

B-TURMACTIVE és un extracte de Curcuma longa desenvolupat per l’empresa Plantas Medicinales de Cataluña (PLAMECA), que promou el projecte. La formulació de B-TURMACTIVE està basada en dues fraccions, la hidrosoluble i la de curcuminoids, que té beneficis antiinflamatoris, a banda de Vitamina C. Aquesta composició permet reunir les mateixes propietats que a la planta original.

Es calcula que aquesta patologia afecta fins un 40 per cent de la població.

Fins ara, els estudis clínics sobre l’ús de cúrcuma com a agent antioxidant, antiinflamatori, analgèsic, antimutagènic i anticancerigen s’havien centrat en la fracció de curcuminoids. Aquest estudi permetrà veure l’efecte combinat dels dos agents i desenvolupar un producte més efectiu amb menors efectes secundaris.

La Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic Eurecat realitza l’estudi a Reus.

 

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630425169.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 42 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org