Eurecat serà present a la 25a edició de la Cimera Mundial del Clima, la COP25, que organitza Nacions Unides i que aquest any se celebra al recinte firal d’IFEMA de Madrid entre el 2 i el 13 de desembre. El major centre tecnològic de Catalunya tindrà presència a la Cimera del 5 al 7 de desembre mitjançant un estand i la participació en el programa de conferències.

Des de l’estand, Eurecat mostrarà les seves capacitats multisectorials i multitecnologia a través d’exemples que mostren l’impacte dels resultats de les activitats d’R+D+i realitzada en col·laboració amb empreses, administracions públiques i altres agents de l’àmbit acadèmic, en el marc de la sostenibilitat i l’economia circular, per calcular, reduir i mitigar els efectes i adaptar-se al canvi climàtic.

Entre ells, diferents demostradors de materials avançats més lleugers per reduir el pes dels vehicles i la conseqüent generació de CO2, maquetes sensoritzades per representar l’ús del Big Data en entorns urbans i un simulador que integra IOT, IA i robòtica per a la monitorització de l’aigua en ciutats.

Participació d’Eurecat al programa de conferències de la COP25

  • Dimecres 4 de desembre,  12-13h

L’Observació Espacial de la Terra –  Noves dades per a la comprensió del planeta
SCIENCE TRACK-
Presentació d’exemples de com l’exploració de la Terra des de l’Espai aporta nova informació per entendre el Planeta i el desenvolupament de plans de resiliència davant el repte del canvi climàtic.
Ponent d’Eurecat: Joan Mas, director de l’Àrea de Tecnologies Digitals

  • Divendres 6 de desembre,  12-13h

Tecnologies energètiques – Del laboratori a les ciutats, les llars i les indústries
INNOVATION TRACK –
En aquesta sessió diversos centres tecnològics exposaran com transformen el coneixement científic en solucions tecnològiques per a la transició ecològica i el repte climàtic.
Ponent d’Eurecat: Miquel Rovira, director de l’Àrea de Sostenibilitat

La COP25 és l’última abans del termini establert per activar l’Acord de París -ha d’entrar en vigor el gener de 2020-, el pacte internacional més ambiciós fins a la data per fer front a l’emergència climàtica, ja que marca el full de ruta per a les pròximes dècades. En total, la Cimera reunirà més de 20.000 representants institucionals, científics, empresaris, organitzacions no governamentals i governs de tot el món.