La seu del centre tecnològic Eurecat a Mataró ha cedit material de protecció individual procedent dels seus laboratoris, així com mascaretes fetes a la seu de Canet de Mar, a l’Hospital de Mataró per ajudar a pal·liar la falta de material sanitari per fer front al coronavirus.

La donació, que ha inclòs 4.000 guants, 500 peücs, 60 bates, mascaretes i ulleres de protecció, s’emmarca dins la cessió de material que el centre tecnològic ha fet les darreres setmanes a hospitals i a organismes.

Dins de les accions d’Eurecat per combatre el COVID-19, Eurecat, la Diputació de Barcelona, a través del seu Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar – Escola de Teixits de la corporació, i la startup catalana Treematernity han fabricat 3.000 cinturons de monitoratge fetal d’un sol ús per a dones embarassades, que són un complement de registre de benestar fetal emprat a les sales de parts. Els cinturons, que s’anomenen Belty, permeten evitar la reutilització de les corretges tradicionals i la càrrega bacteriana que això comporta, de manera que ofereixen més seguretat davant del coronavirus.

En les darreres setmanes, el centre tecnològic ha mobilitzat les capacitats multitecnològiques a les seves diferents seus per fer front al COVID-19, les quals engloben el desenvolupament de dispositius, de programari i maquinari per al tractament de dades, d’expertesa en intel·ligència artificial aplicada a la bioinformàtica, infraestructures per a assajos i anàlisis biotecnològics i la creació de plataformes i transferència de coneixement, entre d’altres.

Amb l’Hospital de Sant Pau, l’enginyeria QEV Technologies i la companyia automobilística Nissan, Eurecat ha contribuït al desenvolupament del respirador Q-Vent per a la seva utilització a les UCIs hospitalàries per tal de pal·liar la manca d’equips generada pel COVID-19 a tot el món.