El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat una nova aplicació que fa recomanacions personalitzades basades en intel·ligència artificial per a la promoció d’hàbits de vida saludables per a persones grans i que s’implementarà per acompanyar l’envelliment actiu i l’atenció a les persones dependents.

L’aplicació Carpe Diem Virtual Coach fomenta hàbits saludables en les persones grans i es posarà en marxa al Maresme, per millorar el benestar de les persones grans també des d’un punt de vista preventiu.

Aquesta solució usa el sistema avançat de recomanació BECOME desenvolupat per Eurecat, que “afavoreix l’empoderament de les persones per tenir cura de la seva salut gràcies a una doble personalització, tant del contingut que els ofereix com de la seva interacció amb l’usuari amb diverses estratègies i temps adaptats per mostrar la informació”, explica la responsable de recerca en Atenció Integrada de la Unitat de Salut Digital d’Eurecat, Sílvia Orte.

Segons apunta, “és com tenir un entrenador personal sempre disponible i preparat per ajudar, que dona consells a mida al mateix temps que recopila nova informació”.

Com detalla el director de Tecnologies de Salut d’Eurecat, Felip Miralles, “aquesta aplicació de recomanació amb intel·ligència artificial utilitza la tecnologia de la plataforma de serveis de software de salut digital xCare desenvolupada per Eurecat, que inclou diverses eines d’autogestió per a processos clínics adaptats a cada pacient de forma específica, i també utilitza el recomanador intel·ligent BECOME que compta amb un repositori de més d’un miler de recomanacions”.

L’aplicació ha estat desenvolupada per Eurecat en el marc del PECT de Mataró-Maresme “Ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores”, en el que participa a través de les unitats tecnològiques de Salut Digital, Big Data & Data Science, Nutrició i Salut i Consultoria. El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Mataró i compta amb la participació de la Fundació TecnoCampus, la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Fundació El Maresme i el Consorci Sanitari del Maresme, que com Eurecat desenvolupen operacions pròpies en el marc del PECT. També compta amb el suport del Consell Comarcal del Maresme i de la Fundació TIC Salut Social.

El PECT de Mataró-Maresme “Ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores” és un projecte cofinançat per la Generalitat de Catalunya dins del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Participa com a voluntari/a i ajuda’ns a estudiar l’aplicació CarpeDiem.

Ajuda’ns a estudiar si l’aplicació mòbil CarpeDiem pot contribuir a la millora de la qualitat de vida de persones de més de 60 anys mitjançant recomanacions personalitzades i amb idees adaptades al teu estil de vida.

Per a més informació, contacteu amb l’equip de Salut Digital d’Eurecat a través de Whatsapp, telèfon o correu electrònic:

648 54 09 29 | carpediem-ehealth@eurecat.org

www.eurecat.org