Eurecat presenta un assistent al mòbil per fomentar hàbits saludables entre els joves

Pàgina inicial/Big Data, E-health, Fires, Mobile World Congress, Notes de premsa/Eurecat presenta un assistent al mòbil per fomentar hàbits saludables entre els joves

Eurecat presenta un assistent al mòbil per fomentar hàbits saludables entre els joves

MOBILE WORLD CONGRESS 2017

Eurecat presenta un assistent al mòbil per fomentar hàbits saludables entre els joves

Barcelona, 20 de febrer de 2017.- El centre tecnològic Eurecat mostrarà durant el Mobile World Congress com les noves tecnologies mòbils contribueixen a potenciar els hàbits de vida saludables, mitjançant un assistent mòbil que incentiva la pràctica d’esport i una dieta equilibrada entre adolescents, a través d’un videojoc, amb l’ajut d’una polsera i d’una samarreta intel·ligents.

El centre tecnològic porta al MWC un projecte que “gamifica” l’activitat física i la dieta equilibrada dels adolescents.

Enguany, que els joves són un dels protagonistes del MWC, el centre Tecnio ha apostat per presentar un projecte multidisciplinar que recull innovacions en l’àmbit de la mobilitat, els wearables i el Big Data “per fomentar hàbits de vida saludable a través de la tecnologia entre un sector de la població que hi està plenament avesat”, explica el president d’Eurecat, Xavier Torra.

L’aplicació, que ha estat dissenyada per psicòlegs, personal clínic i experts en interfícies adaptatives, avalua dotze paràmetres claus de comportament saludable, dels quals fa un seguiment i en proposa canvis d’hàbit: exercici físic, nombre de passes realitzades, mode de trajecte fins l’escola, temps d’activitat sedentària, quantitat i qualitat del son, ingesta de fruita i de verdures, consum de l’esmorzar, begudes ensucrades, de menjar ràpid i d’snacks.

El volum de negoci de la salut al mòbil va ser de 17.000 milions d’euros al 2016 i creixerà un 40% en cinc anys.

Per aconseguir-ho, aquest projecte multiplataforma, denominat PEGASO-Fit 4 Future, fa servir els dos wearables per monitoritzar l’activitat i les constants vitals dels usuaris per vincular-les a un videojoc i a un dietari de seguiment nutricional i d’activitat física al seu smartphone.

“PEGASO permet gamificar els hàbits de vida saludables dels adolescents per fer-los més atractius”, explica la investigadora principal del projecte a Eurecat, Silvia Orte. “La conjunció de diverses tecnologies punteres ens permet conèixer en temps real paràmetres d’activitat física, nutrició i hàbits de son i millorar la salut dels adolescents d’una manera senzilla”, conclou Orte.

En aquest sentit, la unitat d’eHealth d’Eurecat ha dissenyat els algorismes d’anàlisi de dades (Data Mining), necessaris per al reconeixement de comportament dels usuaris, un àmbit que també ha liderat el centre tecnològic a través d’un equip multidisciplinar.

Eurecat mostrarà al MWC tecnologies que transcendeixen el mòbil, com la sensòrica, el Big Data i l’Internet de les Coses.

L’àmbit de la salut aplicada al mòbil va generar un volum de negoci de 17.000 milions d’euros l’any 2016 i es preveu que creixi un 40 per cent en els propers cinc anys, d’acord amb l’últim informe de la consultora SNS Research sobre la indústria de l’eSalut.

 

Més enllà del mòbil

Del 27 de febrer al 2 de març Eurecat també mostrarà les seves capacitats en l’àmbit de la mobilitat, amb les últimes innovacions en printed electronics, l’Internet de les Coses i la bioinformàtica, en un Mobile World Congress que cada cop és més ampli i abasta tecnologies més enllà del mòbil.

Durant el congrés, l’estand d’Eurecat també donarà a conèixer casos d’èxit del Centre d’Excel·lència en Big Data aplicats a la mobilitat urbana, com l’estudi sobre el flux de visitants a la Sagrada Família fet conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mobile World Capital i Orange.

També en l’àmbit del Big Data, es mostraran exemples d’ús de macrodades amb finalitats industrials per a la millora de la salut i la qualitat de vida, i els últims avenços en tecnologies de realitat virtual i augmentada aplicada a l’empresa en la seva transformació cap a la Indústria 4.0

L’Internet de les Coses també tindrà un paper destacat a l’estand del centre, on Eurecat mostrarà les tecnologies de futur que ja es comencen a veure en aparells domèstics connectats i cotxes autònoms. El centre tecnològic també estarà present a la Drone Zone del congrés, on presentarà les capacitats industrials de la robòtica aèria.

El Mobile World Congress servirà, a més, per mostrar els avenços en la tecnologia Sfëar d’àudio 3D presentada per Eurecat en l’anterior edició, que permet una experiència immersiva i interactiva en sectors de la indústria cultural com el del videojoc, i que pot convertir-se en el nou estàndard d’àudio, com l’estèreo ho va ser en el seu moment.

 

ESTAND AL MWC: Hall Congress Square. Estand CS50. N. 11

ESTAND A LA DRONE ZONE: Hall 8.0. Estand 8.0D29 / Catalonia Smart Drones

Veniu a provar la polsera i la samarreta intel·ligents i descobrireu com l’smartphone es converteix en un aliat per cuidar de la salut.

Podeu sol·licitar entrevistes o ampliar la informació a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630 425 169.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència i 600 professionals que generen un volum d’ingressos de 43 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

By | 2017-06-22T10:27:15+00:00 febrer 20th, 2017|Big Data, E-health, Fires, Mobile World Congress, Notes de premsa|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!