logo giromed

Giromed Institute està format per un grup  multidisciplinar d’experts en el disseny, el desenvolupament i la gestió de productes mèdics i serveis sanitaris.

L’apnea del son és una malaltia d’alta prevalença. A nivell mundial, afecta al vuit per cent de la població general major de 40 anys.

Amb la solució intel·ligent per a l’avançament del maxil·lar inferior desenvolupada per tractar la síndrome d’apnea obstructiva del son, anomenada iDAM Sleep Sapphire, es cobreix tota la cadena de valor. Des del diagnòstic fins al tractament per assegurar l’adherència, compliment i seguiment del tractament per part dels pacients afectats i reduir la mortalitat.

L’Institut Giromed ha col·laborat amb Eurecat en el disseny i el desenvolupament d’un dispositiu intel·ligent mandibular avançat per al seguiment del tractament de la síndrome d’apnea obstructiva del son.

La solució iDAM Sleep Sapphire monitoritza en un únic dispositiu la freqüència cardíaca, el nivell de saturació d’oxigen i la posició i moviments dels pacients mentre dormen i genera alertes, tant per al pacient com per al doctor. El conjunt de dades biomètriques obtingudes de la monitorització en temps real dels pacients serà la base d’una eina analítica que en el futur també podrà ser útil per a la diagnosi i prevenció de patologies cardiovasculars o ictus, entre d’altres.

L’aplicació de l’Internet de les Coses en aquest repte tecnològic per a la gestió mèdica facilitarà la detecció i prevenció d’efectes adversos, el que permetrà reduir la mortalitat i aplicar protocols d’actuació de manera personalitzada, mesurant l’eficàcia i eficiència dels tractaments i millorant el diagnòstic d’evolució de la malaltia. Els resultats dels assajos clínics asseguren que el compliment del tractament és del 100% dels casos.

Eurecat ha utilitzat en el desenvolupament del dispositiu les darreres tecnologies en fabricació electrònica.

maria fuentes eurecat

María Fuentes

Responsable de Desenvolupament de Negoci a Girona
Tel. +34 609 34 70 01
maria.fuentes [at] eurecat.org