La Fundació Instituto Ricardo Valle de Innovación (Innova IRV) i el centre tecnològic Eurecat han anunciat avui la posada en marxa d’una unitat conjunta d’innovació com a base de la seva aliança estratègica per al desenvolupament de projectes col·laboratius, la transferència tecnològica i la creació d’empreses per impulsar nous models productius.

El president d’Innova IRV, Ezequiel Navarro, i el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, han signat avui a Màlaga l’acord per a la seva “imminent posada en funcionament” al Palau de Fires i Congressos de Màlaga (FYCMA), coincidint amb la celebració del Congrés Nacional d’Indústria i PIME.

Aquesta unitat conjunta es crea per enfortir les sinergies entre Innova IRV i Eurecat mitjançant el desenvolupament de projectes col·laboratius amb la indústria i la generació de noves oportunitats d’inversió en innovació. En aquest sentit, Eurecat aportarà capacitats de recerca i desenvolupament tecnològic i Innova IRV a transformar aquest coneixement en productes d’alt valor econòmic i de gran impacte social.

Aquesta col·laboració és, a més, una aposta per continuar impulsant l’atracció d’inversió i talent a Màlaga, ja que Eurecat obrirà la primera seu fora de Catalunya, amb una oficina que allotjarà la Unitat d’Innovació Conjunta Eurecat-Innova IRV a Màlaga TechPark.

Entre els objectius específics d’aquest acord, hi ha desplegar estratègies i nous models de negoci en innovació; generar actius tecnològics que contribueixin a la resiliència industrial del teixit socioeconòmic a nivell internacional; conceptualitzar i desenvolupar de forma conjunta projectes d’R+D i innovació que tractin solucions als principals reptes detectats per les empreses, i accelerar la capacitat per generar idees i portar-les a mercat.

Pel que fa a la posada en marxa d’aquesta unitat, el president d’Innova IRV, Ezequiel Navarro, ha apuntat que “es tracta d’una aliança estratègica de gran interès per a les empreses de l’ecosistema d’innovació local i nacional. Per a nosaltres, Eurecat és el centre tecnològic de referència on ens recolzarem per als projectes més rellevants d’Innova IRV”.

D’altra banda, el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, ha apuntat que “Eurecat, mitjançant aquesta aliança, vol estar present en un ecosistema d’innovació tan dinàmic com el de Màlaga, aportant valor complementari al de la resta dels seus agents i contribuint al seu desenvolupament i connexió amb altres ecosistemes territorials”.