Quan la intel·ligència artificial arriba al mòbil

/, Data Science/Quan la intel·ligència artificial arriba al mòbil

Quan la intel·ligència artificial arriba al mòbil

L’imaginari popular sovint associa el concepte d’ intel·ligència artificial a robots del futur capaços de dur a terme tasques complexes, d’entendre les nostres emocions i d’empatitzar amb els nostres sentiments.

Més enllà de robots d’aspecte humanoide, bona part dels productes i serveis fruit de la recerca aplicada en intel·ligència artificial s’assemblen més a l’intel·ligent sistema operatiu de la pel·lícula Her que al robot de la mítica pel·lícula d’Steven Spielberg AI. O dit d’una altra manera, ara també es tracta que el nostre mòbil sigui capaç de proposar-nos trucar al nostre millor amic quan detecti que estem tristos. La computació afectiva és l’últim gran pas de la intel·ligència artificial.

La cursa per desenvolupar productes i serveis que s’avancin a les nostres necessitats i que ens proposin solucions personalitzades segons els nostres interessos i emocions en temps real és frenètica. Empreses com Google i Amazon dediquen bona part de la recerca a aquest àmbit amb l’objectiu de millorar i fer més eficients els productes actuals.

Precisament, el gegant nord-americà serà una de les empreses participants a l’Eurecat Mobile Forum, que tindrà lloc a Barcelona els dies 29 i 30 de novembre. El congrés centrarà bona part de la temàtica de les sessions en mostrar productes i serveis d’AI en mobilitat i per al mòbil.

L’empresa Google estarà representada per Daniel Sieberg, autor del llibre “Dieta Digital” i director de Media Outreach de la companyia. En la seva ponència, Sieberg proporcionarà estratègies per ser més eficients gràcies de la intel·ligència artificial. L’expert també farà una demo del joc “Quick Draw”, basant en l’ús d’intel·ligència artificial.

D’altra banda, l’Eurecat Mobile Forum també comptarà amb la participació de Microsoft i IBM en una sessió temàtica sobre intel·ligència artificial aplicada al mòbil. En aquesta sessió, mostraran el potencial de la computació afectiva aplicada al recent desenvolupament dels assistents personals Cortana i Watson respectivament, capaços de mantenir amb els usuaris converses més o menys naturals.

Mesurar emocions, interpretar-les i simular-les permetrà que ben aviat els nostres telèfons interpretin amb grans precisió els nostres gestos o la nostra forma de parlar i que el telèfon respongui en conseqüència. Trucaràs al teu millor amic quan estiguis trist?

By | 2016-11-23T18:04:16+00:00 novembre 23rd, 2016|Blog, Data Science|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!