“El potencial de les tecnologies basades en Intel·ligència Artificial amb l’objectiu de reduir les barreres que imposen els reptes socials és molt gran”,  segons subratlla el director del Centre of Innovation for Data Tech and Artificial Intelligence (CIDAI) i de l’Àrea Digital d’Eurecat, Joan Mas. Des de la seva òptica, “les empreses innovadores han de conèixer i aprofitar les característiques de les tecnologies digitals i, en particular, la IA i l’analítica de dades per crear nous serveis i productes”. Just coincidint amb la recent celebració de l’AI & Big Data Congress, explica en aquesta entrevista algunes de les claus i les oportunitats de futur que s’obren a nivell empresarial y social.

L’AI & Big Data Congress enguany ha fet especial esment a la perspectiva de les solucions que pot aportar la Intel·ligència Artificial enfront dels reptes socials. Quin és el seu potencial i com es tradueix?

El potencial de les tecnologies basades en IA amb l’objectiu de reduir les barreres que imposen els reptes socials és molt gran. Ho hem vist en la ponència inaugural a càrrec de Therese Jaanma, on ens ha mostrat alguns exemples que ho il·lustren: un chatbot especialment dissenyat per a infants que contribueix a estimular hàbits de lectura per als més petits, un sistema de visió per computador que ajudar a diagnosticar problemes de visió en infants d’una manera més eficient i menys intrusiva per al nen o la possibilitat d’avaluar la biodiversitat dels boscos a partir de l’anàlisi dels sons captats per micròfons instal·lats en les capçades dels arbres. En el congrés també hem tingut la presentació del programa AI4GOOD de l’UIT, l’organisme de les Nacions Unides de regulació de les telecomunicacions. Aquest programa presenta cada dia, els 365 dies de l’any!, projectes, experiments o desenvolupaments que mostren aplicacions de caràcter social de la IA en àmbits com l’educació, la salut, la biologia o la sostenibilitat, entre d’altres. Per tant, el potencial és molt gran tant per a les administracions públiques a l’hora d’instaurar millors procediments i millors serveis per als ciutadans, com per a les empreses que els dissenyen i implanten i, en general, per a la ciutadania, que ha de ser la receptora i la beneficiària final d’aquests avenços.

Des del punt de vista de les empreses, com poden aprofitar la Intel·ligència Artificial i el Big Data per millorar la seva competitivitat, productes i serveis?

Per descomptat, les empreses innovadores han de conèixer i aprofitar les característiques de les tecnologies digitals i, en particular, la IA i l’analítica de dades per crear nous serveis i productes. Però, tal com ha mostrat un dels keynote speakers del congrés, David Malkin, CEO de Cogent Labs (una pime que opera al Japó i ofereix serveis de reconeixement de text per a l’automatització de processos), a part de tenir uns models d’IA acurats, per tal de tenir èxit en el mercat i garantir la rendibilitat del seu negoci, les empreses necessàriament han de prestar molta atenció als elements que envolten els models d’IA, factors com, per exemple una bona interfície d’usuari i usabilitat global de l’aplicació, la seva escalabilitat, els recursos computacionals necessaris per a la seva operació, etc.

Poden les petites i mitjanes empreses aprofitar veritablement aquestes oportunitats?

Sí, per descomptat. Cada empresa ha de desplegar la seva estratègia, però, probablement, la identificació d’aplicacions nínxol que tinguin sentit i una demanda de mercat pot ser una via d’aprofitament d’oportunitats. Sempre, sense descurar els aspectes operatius esmentats en la resposta anterior.

Quins sectors i activitats estan marcant la pauta en Intel·ligència Artificial i anàlisi de grans volums de dades? On hi ha més marge per recórrer?

Sens dubte, un dels àmbits on la IA pot tenir un camp d’aplicació més ampli és la salut, en diversos aspectes com, per exemple, la millora continuada dels sistemes de suport a la decisió mèdica, que cada vegada ajuden més als metges en les tasques de diagnòstic; en el disseny de nous fàrmacs o, fins i tot, la robòtica assistencial, basada en robots que tenen una aparença humanoide i amb capacitats de processament de llenguatge natural (comprensió i síntesi de llenguatge), certa capacitat cognitiva, entre d’altres, i que es poden usar en alguns entorns per ajudar a fer tasques assistencials, però, i això és molt important, sense pretendre substituir el factor humà.

Un altre àmbit on la IA cada vegada estarà més present és en la indústria manufacturera, per automatitzar processos, monitorar la qualitat del producte final, optimitzar les operacions i la logística mitjançant l’ús dels bessons digitals, per exemple, o per prevenir i reduir els riscos de ciberatacs adoptant solucions basades en IA que identifiquen i alerten dels potencials amenaces. Altres sectors com, per exemple, el financer, el transport (amb el progrés del vehicle autònom) o l’educació (amb assistents virtuals, correctors automàtics, etc.) també veuen i veuran l’empremta de la IA. En general, la transversalitat de la IA i de les tecnologies digitals que l’acompanyen fa que la seva aplicació es pugui estendre pràcticament a qualsevol sector de l’economia i de l’activitat humana.

T’atreviries a fer un pronòstic sobre les transformacions que veurem d’aquí al 2025?

És difícil respondre a aquesta pregunta… Si fem cas a prediccions solvents com les de Gartner, una tendència naixent com, per exemple, el Metavers trigarà més de 10 anys en esdevenir “normal”. Probablement en els propers 2-3 anys veurem una “democratització” de la IA gràcies a l’aparició d’eines que permetran implementar i configurar solucions d’aprenentatge automàtic a persones sense necessitat de tenir coneixements d’IA. A la vegada, això obligarà a tenir eines per assegurar la confiabilitat i explicabilitat d’aquestes solucions. I tot plegat, en un marc legal que estarà definit per les lleis i regulacions europees que entraran en vigor properament i que marcaran quin tipus de productes i serveis basats en IA es podran comercialitzar i quins no a Europa.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]