Nobel Grid: Millorar la xarxa d’energia elèctrica empoderant al consumidor

/, Sostenibilitat/Nobel Grid: Millorar la xarxa d’energia elèctrica empoderant al consumidor

Nobel Grid: Millorar la xarxa d’energia elèctrica empoderant al consumidor

Tots fem servir l’electricitat, però la majoria de nosaltres no ens hem parat mai a pensar com funciona. L’entramat de sistemes i processos que es genera perquè puguem encendre una bombeta resulta massa complex per a la majoria de consumidors, que generalment són un subjecte passiu en la cadena de generació i distribució de l’energia.

El projecte europeu Nobel Grid, on hi participa Eurecat, vol democratitzar el mercat de l’energia, apropant-lo al consumidor. Nobel Grid és un projecte que contempla el desenvolupament de solucions tecnològiques per a promoure la integració de fonts d’energia renovables distribuïdes mantenint l’estabilitat de la xarxa de distribució.

La iniciativa està integrada per 21 institucions d’11 països europeus, i un dels seus objectius és proveir solucions integrades que beneficiïn tots els actors implicats en el mercat elèctric mitjançant l’ús de xarxes de distribució intel·ligents (Smart Grids) més estables i segures.

Nobel Grid desenvoluparà noves eines i models de negoci que milloraran l’eficiència de les xarxes de distribució energètica, però també promourà la participació del consumidor final com a part fonamental en el cicle de l’energia.

Així, una de les propostes d’aquesta iniciativa transversal és el desenvolupament de l’App EMA (Energy Monitoring and Analysis), que dotarà de més poder de decisió al client final. L’aplicació està dissenyada perquè els consumidors d’electricitat (és a dir, tots nosaltres) i els petits productors d’energia renovable puguem monitoritzar el nostre consum energètic en temps real i rebre recomanacions per fer-ne un millor ús que permeti estalvis en termes de quantitat d’energia, diners i emissions de CO2. Mitjançant aquesta App, els consumidors podrem programar el consum de casa en funció del preu i la disponibilitat d’energia verda.

A mitjà termini, la tecnologia Nobel Grid permetrà que el consum d’energia a Europa, tant en entorn industrial com domèstic, provingui de les fonts més netes possibles i a un preu assequible per a tothom. A banda, Nobel Grid serà una peça clau en la transformació de les nostres ciutats a Smart Cities, basades en la gestió intel·ligent dels recursos.

Nobel Grid és un dels projectes seleccionats als European Utility Industry Awards (Premis de la Indústria Europea de Serveis Públics), que s’entregaran a Barcelona el proper 15 de novembre en el marc de la fira European Utility Week (Setmana Europea dels Serveis Públics). La votació dels premis és electrònica i es pot realitzar aquí.

By | 2016-10-23T16:53:28+00:00 setembre 27th, 2016|Blog, Sostenibilitat|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!