L’oficina Acelera Pyme d’Eurecat s’ha presentat a Manresa com a punt de referència en l’àmbit de la transformació digital de les petites i mitjanes empreses del territori per contribuir a impulsar les TIC en sectors rellevants per a l’economia com l’industrial, el comerç, l’alimentari i el turístic.

En concret, aquesta iniciativa “comença la seva activitat aquí, a Manresa, amb la vocació d’acompanyar les pimes del nostre territori en la seva transformació digital, des de l’expertesa d’Eurecat en l’àmbit digital i en la integració multitecnològica, i en sinèrgia amb altres iniciatives complementàries del territori”, destaca el gerent territorial d’Eurecat Manresa, Juanjo Martín.

El projecte posa a l’abast de les pimes una xarxa d’experts “per analitzar i conèixer les necessitats tecnològiques de les empreses i dels sectors en els quals operen i poder-los acostar solucions específiques orientades a incrementar la seva competitivitat”, afegeix el director del Departament de Consultoria d’Eurecat, Roger Font.

Els serveis que ofereix l’oficina Acelera Pyme, que són gratuïts, van des de la vigilància tecnològica fins a la primera orientació de necessitats per a les empreses interessades i la diagnosi general de digitalització per identificar possibles millores en l’àmbit de les tecnologies. Es preveu que l’oficina atengui un mínim de 1.000 empreses en els propers dos anys.

Com a oficina Acelera Pyme, Eurecat organitzarà a tot Catalunya vuit jornades dissenyades per a pimes en funció del sector d’activitat, perfil del públic d’interès i el grau d’especialització, de temàtiques relacionades amb la Intel·ligència Artificial, la ciberseguretat, la robòtica i la Internet de les Coses (IoT), entre d’altres.

Les oficines Acelera Pyme posades en marxa en el conjunt de l’Estat per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, compten amb un pressupost global de 8 milions d’euros, dels quals Red.es n’aportarà 6,3 i les entitats beneficiàries la resta. Les actuacions estan cofinançades amb fons FEDER de la Unió Europea, en el marc de el Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya FEDER 2014-2020 (POPE) sota el lema “Una manera de fer Europa”.