Noves estratègies per la millora de la digestibilitat en lleguminoses.
El projecte EASYDIGEST investiga i desenvolupa productes alimentaris basats en lleguminoses amb una digestibilitat millorada, a través de l’aplicació de tractaments físics, fermentatius i enzimàtics, mantenint totes les propietats organolèptiques i nutricionals del producte original.
La digestibilitat dels llegums depèn de factors externs durant el seu processat, com per exemple la hidratació, cocció o triturat, així com de factors interns lligats a la mateixa composició dels llegums.
En aquest sentit, les millores tecnològiques que EASYDIGEST vol aplicar als llegums tenen com a objectiu principal la disminució de la presència d’antinutrients, compostos naturals que interfereixen en l’absorció i la digestió dels diferents nutrients de la dieta.
El consorci d’EASYDIGEST està format per dues empreses, Gvtarra i Cultiply, i dos centres tecnològics, CTIC-CITA i Eurecat. En un futur es vol arribar a aplicar les diferents tecnologies a nivell industrial i arribar a comercialitzar-ne els productes, de tal manera que el consumidor final pugui beneficiar-se d’aquestes millores en matèria de tecnologia alimentària.
En el cas d’Eurecat, les unitats tecnològiques implicades en el projecte són Nutrició i Salut, que se centra en el procés de fermentació per a la millora de la digestibilitat dels llegums, i Ciències Òmiques, que analitza la quantitat d’antinutrients i el perfil d’aminoàcids de les diferents lleguminoses generades durant l’estudi.
Dades generals
Projecte
EASYDIGEST – Noves estratègies per la millora de la digestibilitat en lleguminoses
Referència del projecte
CPP2022-010091
Programa i convocatòria
Projecte finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats a través de la convocatòria “Projectes d’R+D+i en Col·laboració Publicoprivada”, Programa Estatal per Impulsar la Investigació Cientificotècnica i la seva Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i de Innovació 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència
ODS relacionats