Millora de les capacitats dels gamers a través d’un estudi de viabilitat del desenvolupament i aplicació d’eines de mesura del rendiment i processos físics i psicològics.

El projecte eSports-LAB neix amb l’objectiu de dur a terme un estudi de viabilitat del desenvolupament i aplicació d’eines de mesura del rendiment i processos físics i psicològics dels gamers (jugadors d’eSports o esports en línia).

El propòsit és proporcionar una millora tangible de les seves capacitats durant la pràctica en diferents disciplines dels eSports, siguin jugadors professionals o amateurs.

eSports-LAB pretén ser l’inici d’un banc continu de proves que serveixi per a dissenyar i experimentar sistemes innovadors d’entrenament que tinguin en compte tots els aspectes que poden afectar els jugadors de manera holística; és a dir, no només l’àmbit físic, sinó també el mental i el social amb l’entorn.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat de Tecnologies Audiovisuals, encarregada d’analitzar els algoritmes de reconeixement facial i d’emocions i de la recerca de les bases de dades adients. També participa la Unitat de Big Data & Data Science, que definirà quines mesures psicofisiològiques i dissenys experimentals són més rellevants per assolir els objectius dels diferents estudis analitzats.

A banda d’Eurecat, els beneficiaris del projecte són el clúster INDESCAT, l’empresa ASOBU i les start-ups UNITED GAMERS i E-DOJO.

Dades generals

Projecte

eSports-LAB  – Estudi de viabilitat del desenvolupament i aplicació d’eines de mesura del rendiment i processos físics i psicològics dels gamers

Referència del projecte

ACE033/21/000046

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través d’ACCIÓ en el marc de la convocatòria IRC 2020 “Ajuts a Iniciatives de Reforç de la Competitivitat per a la Consolidació d’Estructures de Clúster”