FAB-4-DIGITAL EURECAT

Digitalització de dos objectes analògics mitjançant l’ús d’electrònica impresa fabricada a escala industrial, en suports més sostenibles i amb un elevat grau de reciclabilitat.

Per al primer objecte, l’objectiu és poder dotar de funcionalitats digitals un llibre, augmentant-ne el valor afegit i el cicle de vida.

El segon cas d’estudi pretén unificar diferents mesures (temperatura, humitat, moviment) en un sol producte, amb un nivell tecnològic més gran que es pugui fabricar amb components estandarditzats avui dia.

Eurecat participa al projecte Fab-4-Digital a través de la seva Unitat d’Impressió Funcional i Sistemes Integrats, responsable de la fabricació dels dos prototips.

El projecte està liderat per l’empresa Rotimpres en conjunt amb la companyia Electrolomas i Eurecat com a centre tecnològic.

Dades generals

Projecte

Fab-4-Digital – Tecnologia per a fabricació a gran escala de dispositius per a la digitalització d’objectes analògics

Referència del projecte

CPP2021-008984

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria “Projectes d’R+D+i en Col·laboració Publicoprivada”, Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científicotècnica i la seva Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d’Innovació 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència