FORMPLATE EURECAT

FormPlate persegueix optimitzar el rendiment energètic, el cost i la durabilitat de plaques bipolars metàl·liques, un component clau per garantir el rendiment energètic de les piles de combustible d’hidrogen de membrana d’intercanvi protònic (PEM) d’aplicació al sector del transport.

La innovació tecnològica del projecte es basa en:

  • Nous dissenys geomètrics de plaques mitjançant simulacions pel Mètode d’Elements Finits (MEF) i fluidodinàmica computacional (CFD).
  • Desenvolupament i millora de les tècniques de fabricació de plaques.
  • Implementació de materials metàl·lics alternatius per a la reducció de despeses i pes de les plaques.
  • Desenvolupament de recobriments protectors, conductors elèctrics i resistents a la corrosió.

La transició energètica cap a l’electromobilitat i la sostenibilitat exigeix ​​a les empreses fabricants de components de vehicles amb motors de combustió una ràpida i eficient reconversió tecnològica per garantir la seva supervivència i la competitivitat en un sector tan estratègic per a l’economia espanyola.

Eurecat participa en el projecte FormPlate a través de la seva Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics, la Unitat d’Innovació de Producte i Simulació Multifísica i la Unitat de Tecnologia Química.

A banda d’Eurecat, el projecte està participat per l’empresa ESTAMP S.A.U.

LOGO FORMPLATE EURECAT

Dades generals

Projecte

FormPlate – Innovació en materials, disseny i fabricació de plaques bipolars de piles de combustible PEM d’alt rendiment i durabilitat

Referència del projecte

CPP2021-008514

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria “Projectes d’R+D+i en Col·laboració Publicoprivada”, Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científicotècnica i la seva Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d’Innovació 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència